#kitekintes

Rekord somogyban és országosan is

Húszan hunytak el egy nap alatt Magyarországon a koronavírus miatt. Somogyban 38 új fertőzöttet igazoltak, egy hét alatt 27 százalékkal nőtt a számuk. Eközben az eddigi legkevesebbet teszteltek a második hullámban.

Rászorulókat szivat a Fidesz és a Mi Hazánk

Az egri közgyűlés szeptember 24-én döntött volna a hátrányos helyzetű gyerekek Bursa Hungarica ösztöndíjáról. Ezt akadályozták meg a Fidesz és a Mi Hazánk képviselői.

A Facebook letiltotta a vírustagadók oldalát

Csütörtökre eltűnt a Facebookról az egyik legismertebb magyar „vírustagadó”, Gődény György (Dr. Gődény) alapította Normális élethez ragaszkodók nevű csoport, és ugyancsak elérhetetlen a vírus veszélyességét korábban többször tagadó Lenkei Gábor több mint 100 ezer követővel bíró oldala, ahogy az Apaszív nevű, maszkellenes oldal is – írja a Magyar Hang.

A Momentum és az LMP közös aláírásgyűjtésbe kezd

A Momentum és az LMP aláírásgyűjtésbe kezd a kispesti vagyonkezelő igazgatójának lemondásáért. Paróczai Anikó, a Momentum helyi képviselője, Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, Tóth Balázs, az LMP helyi képviselője és Bakos Bernadett, az LMP budapesti politikusa közös sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy elindítanak egy petíciót Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának lemondásáért, illetve az Ez a Minimum! nevű átláthatósági csomag megvalósításáért.

A kaposvári képzés után a budapesti tönkretétele következik

Lemondott a Színház és Filmművészeti Egyetem vezetése és a szenátusa, amit egy sajtótájékoztatón jelentett be hétfőn Upor László, a rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes, és Novák Eszter rektorhelyettes. Döntésüket azzal indokolták, hogy az új alapítói okiratban minden jogkörétől megfosztották az egyetem vezetését és a szenátust, amely által az autonómia minden lényeges elemét felszámolták.

Tüntetés volt Nagyatádon a beomlott 68-as út megjavításáért

"Teljesen nonszensz és elfogadhatatlan állapot az, hogy több mint egy hónap eltelt azóta, hogy beszakadt az út Böhönye és Segesd között, valamint itt, az elkerülő úton, és még mindig nem dübörögnek a munkagépek." - mondta Ander Balázs a Jobbik országgyűlési képviselője.

Megvan a raktárkoncertes együttesek listája

A 13 hazai fesztivál idei tervezett fellépőlistája alapján összeállt százas listát a koronavírus-járvány miatt lehetetlen helyzetbe került könnyűzenei szektor megsegítésével megbízott Lobenwein Norbert (VOLT Fesztivál, Akvárium, Strand Fesztivál főszervező) közölte az Indexszel

Megzsarolhatták a belarusz ellenzék vezetőjét

Szvjatlana Tihanovszkaját valamivel nagyon megzsarolhatták a belarusz választási bizottság épületében hétfőn: most egy videófelvételen, papírból olvasva, rezignált hangon üzeni a belarusz ellenzékieknek, hogy ne álljanak ellen a rendőrségnek. A zsarolás után már Litvániából pedig a gyerekeivel is magyarázta, miért döntött hazája elhagyása mellett - írja az Azonnali.

Mutatjuk mennyibe kerül egy balatoni szállás

Idén is nagy népszerűségnek örvend a Balaton, ami az idei évben különösen nagy hangsúlyt kap a koronavírus-járvány miatt, mivel az átlagnál többen töltik szabadságukat az ország határain belül.