#koronavirus

Csak nyugati vakcinával kaphatunk uniós oltási igazolást

2021-04-29 19:56

Az Európai Parlament megszavazta (döntő, közel négyötödös többséggel) a digitális zöldigazolványról szóló javaslatot. Csak az kapna automatikusan uniós oltási igazolványt, akit  az EMA által engedélyezett vakcinával oltottak.

Tragikus március Somogyban

2021-04-01 09:58

A KPSVR többször beszámolt róla, hogy márciusban Somogyban nőtt az egyik legnagyobb mértékben a koronavírus fertőzöttek száma. Ez a hónap volt eddig a legtragikusabb a megyében.

A koronavírus miatt nőtt a népesség a balatoni településeken

2021-03-29 17:09

Nemcsak ideiglenesen költöznek le sokan a Balatonhoz a koronavírus-járvány miatt: a Népszava cikke szerint sokan állandó lakosnak jelentkeztek be az elmúlt egy évben valamelyik tóparti településre. Több olyan település akad, ahol látványosan, 5-7 százalékkal nőtt a népesség, a beköltözők elsősorban a tó délnyugati medencéjét, illetve a Veszprém-közeli falvakat favorizálják.

Blog - Véráram

2021-03-27 18:03

Ez kész. Ez a Kocsis becsukta az utolsó ajtót is nálam. Becsukta a saját nevében, de a gátlástalan mocskos csürhe nevében is, ahová tartozik. Mindennek kell, hogy legyen határa! Amit most ez a szarházi megengedett magának, azzal átlépte az utolsó határt, az utolsó küszöböt is. Emberállat sem mehetne eddig!