#politika

Szita kikelt magából a közgyűlésen

Összeült a koronavírus-járvány utáni első közgyűlés. Egy ártatlannak tűnő szavazás után Szita Károly minősíthetetlen stílusban kérte számon a képviselőktől, hogy miért úgy szavaztak, ahogy.

Alternatív konzultációt indít a Momentum

Ahogy arról már korábban írtunk, Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők akciót indítottak azért, hogy begyűjtsék a nemzeti konzultációs íveket. Az akcióhoz a kaposvári Kossuth Kör és a Kaposváriakért Egyesület is csatlakozott Kaposváron. Most a Momentum alternatív konzultációt indít.

Orbán: összeesküvés, háttérhatalom, Soros-féle hálózat

A miniszterelnök szerint ugyan nem kell minden nemzetközi fejlemény mögött összeesküvést látni, ám összeesküvések, a formális kereteket megkerülő, háttérhatalmi szervezkedések így is vannak. Bizonyos bírói ítéletekből ki is olvashatók.

Donáth Anna: a különleges jogrend után sincs jogállam és demokrácia

A Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán reagált arra, hogy az Országgyűlés kedden visszavonta a különleges jogrendet. Donáth Anna szerint csak annyi történt, hogy az ország a különleges jogrendből visszatért abba a világba, ami ellen a vírus előtt küzdött az ellenzék. „És ez nem jogállam, nem demokrácia” – tette hozzá.

Megszavazta a parlament a veszélyhelyzet megszüntetését

192 igen szavazat mellett ellenszavazat nélkül szavazta meg az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot kedden. Ezt követően arról is döntöttek, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően milyen átmeneti szabályok maradjanak érvényben a járványveszély miatt.

2022-re ki kell jönnie az ellenzéknek a 22-es csapdájából

A járvány első hulláma alatt, különösen a felfutási szakaszban általános várakozásként jelent meg, hogy a kormány válságkezelésben nyújtott szubjektív teljesítménye, valamint az ellenzék szereplőinek magatartása hosszabb lefutással akár át is rajzolhatja, vagy épp bebetonozhatja a jelenlegi erőviszonyokat, ezzel lényegében eldöntve a 2022-es választást. 

Rémhírterjesztés miatt indult nyomozás az MSZP mentős videója miatt

Korózs Lajos, MSZP-s képviselő, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke vasárnap tett közzé egy videót közösségi oldalán, valamint a párt központi oldalán is – amelyet azóta már eltávolítottak -, melyben a kórházkiürítések áldozatairól beszélt egy magát mentősnek beállító nő.

Kaposváron is gyűjtik: Szél és Hadházy meghekkeli a nemzeti konzultációt

A kormány nemzeti konzultációt indít a nyáron, melyben többek között a járvány elleni védekezésről, valamint a Soros-tervről kérdezik majd a magyarokat. Hadházy Ákos és Szél Berndett független országgyűlési képviselők szerint viszont a konzultáció célja nem a párbeszéd, sokkal inkább a manipuláció. Az akcióhoz a kaposvári Kossuth Kör és a Kaposváriakért Egyesület is csatlakozott.

Az LMP levelet írt Bruce Willisnek

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője és Kendernay János, a párt társelnöke a mai napon levelet küldött Bruce Willisnek, a Hell Energy Csoport reklámarcának.

Medián: a többség támogatja a szociális dolgozók bérkiegészítését

A Medián június elején 1000 fős országos reprezentatív mintán az LMP megbízásából többek között azt a kérdést is feltette, hogy a szociális dolgozóknak is meg kellene-e kapniuk azt a bérkiegészítést, amelyet az egészségügyieknek juttat a kormány. A telefonos felmérésben megkérdezettek jelentős, csaknem háromnegyedes többsége válaszolt igennel, még a kormánypárti szavazók abszolút többsége is a megkülönböztetés ellen voksolt. Az ellenzék körében elsöprő volt a javaslat támogatottsága – olvasható a Medián Facebook-oldalán.

Öt igazság Trianonról

Száz éve írták alá a trianoni békediktátumot. Miközben ez a tény a magyar sérelmi nacionalizmust és a környező országok sovinizmusát szokta táplálni, látni kéne: éppen ez vezetett Közép-Európa békéjének végéhez.