Az ellenzéki pártok is támogatják az őszi választásokra megalakult Kaposváriakért Egyesületet

Kpsvr.hu

2019-04-08 14:38:28
Azért jött létre a Kaposváriakért Egyesület, hogy a város jövőjéről ne a városlakók feje fölött döntsenek – jelentette be a civil szervezet megalakulását bejelentő hétfői sajtótájékoztatón Fejes István, a KE elnöke.

- Szinte napra pontosan három éve döntött úgy a kaposvári közgyűlés kormánypárti többsége, hogy gumiégetőt telepít a városba. Az ellenzéki pártok azonban összefogtak a civilekkel, s megakadályozták az üzem megvalósulását. Egyúttal kiderült, a pártok nemcsak egymással, de a civilekkel is hatékonyan együtt tudnak működni. Éppen ezért jött létre a Kaposváriakért Egyesület, mely azt szeretné, hogy a város jövőjéről ne a városlakók feje fölött döntsenek – kezdte a civil szervezet megalakulását bejelentő hétfői sajtótájékoztatón Fejes István, a KE elnöke.

Aki elmondta, a Kaposváriakért Egyesület valós alternatívát szeretne adni a kaposváriaknak a Fidesz-KDNP-s városvezetéssel szemben az őszi, önkormányzati választásokon. Céljaikkal az ellenzéki pártok is egyetértenek, ezért – ahogy ő mondta, szigorúan ábécé sorrendben - a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Magyar Szocialista Párt és a Momentum is támogatja a szervezetet, a pártok nem indítanak saját jelölteket a választásokon, így az egyesület jelöltjei lesznek egyedül esélyesek rá, hogy legyőzzék a kormánypárti indulókat.

- A Kaposváriakért Egyesület alapja az egység, mely a szövetséget kötők bizalmán alapul. Tisztességes emberek kötöttek szövetséget, akiknek közös a jövőképük. Olyan jövőt képzelnek el, melyben sikerül átvinni Kaposvárt az idejétmúlt 20. századból a lendületes 21. századba – folytatta Fejes István, aki szerint ez a lendület hiányzik a jelenlegi városvezetésből, mely 25 éve irányítja Kaposvárt, s láthatóan elfáradt. – Egy álmos kisvárost csináltak Kaposvárból, mi pezsgő, zöld, biztonságos, vagyis 21. századi várost szeretnénk.

Fejes István kijelentette: az őszi önkormányzati választás tétje, Kaposvár képes lesz-e reagálni az elkövetkező évek, évtizedek változásaira, melyet a 21. század kihívásai jelentenek? 

- Nem szavakkal, propagandával, jelszavakkal, szlogenekkel, nagyotmondással, hanem valódi tettekkel, értelmes és jövőbetekintő válaszokkal készülünk a felmerülő kihívásokra – állította. – Mert ha továbbra is a jelenlegi úton megyünk tovább, akkor az egykoron 74 ezres város a jelenlegi 62 ezer lakosát sem lesz képes megtartani.

Kaposváriakért Egyesület

Hozzátette: volt olyan időszak, amikor a mostani városvezetés megértette az előtte álló kihívásokat és helyes válaszokat adott, de ez az időszak láthatóan a múlté. A jövőbeli kihívásokhoz új emberekre, új csapatra van szükség, s erre kínál alternatívát az a Kaposváriakért Egyesület.

A sajtótájékoztatón hamar kiderült, a kormánypárti városvezetés gyorsan megpróbálná ellehetetleníteni az egyesületet. Szita Károly kommunikációs tanácsadója, Szekeres Marno Alán a Kaposvár Most nevében a Jobbik városi alelnökének viselt dolgait és antiszemita és cigányozó facebookos hozzászólásait citálta hosszasan, s arról faggatta a pártok jelen lévő képviselőit, illetve Fejes Istvánt, hogy mit szólnak Takács Richárd megnyilvánulásaihoz? A kérdezettek elhatárolódtak az idézett kijelentésektől, ám Szekeres nem tudta elengedni a témát.

Ám nemcsak vele kell majd megküzdenie az egyesületnek, hiszen a Facebookon ismeretlenek a szervezet hivatalos logóját felhasználva indítottak egy álcsoportot, ahol fals kijelentésekkel próbálják hitelteleníteni az új formációt. Melyről újságírói kérdésre az is kiderült, polgármester-jelöltjéről, valamint a 12 egyéni választókerületben induló jelöltjeiről később ad majd tájékoztatást.

Szerző: KPSVR.hu

1

Szólj hozzá!

Pedagógussztrájk - Egész nap él a TASZ gyülekezési jogi forródrótja

Az országos tiltakozási hullám miatt döntöttek így.

Döbbenet: 10 éves fiának szervezett szexet egy anya a fiú születésnapjára

Születésnapra szánt ajándéka miatt jelenleg is letartóztatásban van az az anya, aki 10 éves fiának szervezett szexuális együttlétet egy 15 éves lánnyal. Az aktusról egy másik kamasz készített videót, majd szétküldte ismerőseinek. A Pest megyei vizsgálók a napokban fejezték be a büntetőügyet.

Származásuk miatt támadt a fiatalokra a részeg férfi, akit végül jól összevertek

A trió megpróbált kitérni az agresszív támadó elől, aki azonban egyiküket megütötte, ezután pillanatok alatt leverték.

VIDEÓ - Somogyban bujkált L. Kristóf, akinél több pisztoly is volt, és az osztrákok körözték

A belga-magyar kettős állampolgár ellen szexuális kényszerítés, fenyegetés és erőszak miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.

Kaposvár belvárosában rabolt ki egy gyermeket H. Szebasztián

A gyermeket a kaposvári buszpályaudvar liftjébe szorította és elvette a pénzét.

Drónnal figyelik a kaposvári autósokat a rendőrök

Összehangolt akció során Kaposváron eddig 66 szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

Családi vérengzés: az ismert fitneszmodelt, K. Ildikót férje szúrkálta össze

Nyírteleken, egy heves vita után késelte meg a férje a fitneszmodellt, aki jelenleg is életveszélyes állapotban van.

Szijjártó tenne róla, hogy a szankciók valóban ne működjenek

A nyolcadik csomagot pénteken kezdték részleteiben tárgyalni a tagállamok. Szijjártó kritikus, de azt mondta: a teljes csomagot a magyar kormány nem utasítja el, csak fel akarja puhítani.

VIDEÓ - Brutális pusztítást végzett a vihar: szétbombázta a jég a kerteket

Pokoli erővel tarolta le a magyar kerteket az időjárás. A vihar erős széllel, diónyi nagyságú jéggel szakította be a tetőket Békés megyében.

Gulyás megnyugtatta a nyugdíjasokat a gázszámlákkal kapcsolatban

Megérkeztek az MVM-től a gázszámlák, melyeknek fizetési határideje a nyugdíjfizetés előtt van.

Ennyiért adhatja el Gyurcsány az Apró-villát

Gyurcsány Ferenc a Partizán interjúban megemlítette, hogy egy éven belül eladják az Apró-villát.

Brutális mélyrepülés: 420 forint az euró, 435 a dollár

Nem tett jót a jegybank kamatemeléseket lezáró bejelentése a forintnak, ami az euróval szemben is rekordszintre gyengült. Már a 420 forintot nyaldossa az árfolyam, a dolláré pedig a 435-öt. Bő félév alatt hatalmasat kaszáltak azok, akik a forintjukat idejekorán euróra vagy dollárra váltották.

Döntött a kormány: nem lesz őszi szünet, de hosszabb lesz a téli

December 22-től január 8-ig tart a téli szünet az iskolákban, illetve az állami szervek is leállnak majd ebben az időben. A téli szünetet az őszi szünet rovására hosszabbítják meg.

Döntött a kormány: hamarosan rendkívüli bejelentés jön Orbán Viktortól

Összeült a kormány, hogy megoldást találjon az energiaválságra.

Az EU elleni kémkedés miatt ítélték el a volt jobbikos politikust

Öt év fegyházbüntetést kapott a volt jobbikos politikus, aki egyébként Moszkvában él.

Buszmegállóban hagyta újszülött babáját a harmincas nő

A nyolc fokban kihűlhetett volna a csecsemő, de szerencsére kutyasétáltatók még időben rátaláltak.

Százezrek menekülnek Oroszországból

Még az orosz titkosszolgálat nyilvános adatai is 260 ezer emberről írnak, de ennek a többszöröse lehet.