Az ellenzéki pártok is támogatják az őszi választásokra megalakult Kaposváriakért Egyesületet

Kpsvr.hu

2019-04-08 14:38:28
Azért jött létre a Kaposváriakért Egyesület, hogy a város jövőjéről ne a városlakók feje fölött döntsenek – jelentette be a civil szervezet megalakulását bejelentő hétfői sajtótájékoztatón Fejes István, a KE elnöke.

- Szinte napra pontosan három éve döntött úgy a kaposvári közgyűlés kormánypárti többsége, hogy gumiégetőt telepít a városba. Az ellenzéki pártok azonban összefogtak a civilekkel, s megakadályozták az üzem megvalósulását. Egyúttal kiderült, a pártok nemcsak egymással, de a civilekkel is hatékonyan együtt tudnak működni. Éppen ezért jött létre a Kaposváriakért Egyesület, mely azt szeretné, hogy a város jövőjéről ne a városlakók feje fölött döntsenek – kezdte a civil szervezet megalakulását bejelentő hétfői sajtótájékoztatón Fejes István, a KE elnöke.

Aki elmondta, a Kaposváriakért Egyesület valós alternatívát szeretne adni a kaposváriaknak a Fidesz-KDNP-s városvezetéssel szemben az őszi, önkormányzati választásokon. Céljaikkal az ellenzéki pártok is egyetértenek, ezért – ahogy ő mondta, szigorúan ábécé sorrendben - a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Magyar Szocialista Párt és a Momentum is támogatja a szervezetet, a pártok nem indítanak saját jelölteket a választásokon, így az egyesület jelöltjei lesznek egyedül esélyesek rá, hogy legyőzzék a kormánypárti indulókat.

- A Kaposváriakért Egyesület alapja az egység, mely a szövetséget kötők bizalmán alapul. Tisztességes emberek kötöttek szövetséget, akiknek közös a jövőképük. Olyan jövőt képzelnek el, melyben sikerül átvinni Kaposvárt az idejétmúlt 20. századból a lendületes 21. századba – folytatta Fejes István, aki szerint ez a lendület hiányzik a jelenlegi városvezetésből, mely 25 éve irányítja Kaposvárt, s láthatóan elfáradt. – Egy álmos kisvárost csináltak Kaposvárból, mi pezsgő, zöld, biztonságos, vagyis 21. századi várost szeretnénk.

Fejes István kijelentette: az őszi önkormányzati választás tétje, Kaposvár képes lesz-e reagálni az elkövetkező évek, évtizedek változásaira, melyet a 21. század kihívásai jelentenek? 

- Nem szavakkal, propagandával, jelszavakkal, szlogenekkel, nagyotmondással, hanem valódi tettekkel, értelmes és jövőbetekintő válaszokkal készülünk a felmerülő kihívásokra – állította. – Mert ha továbbra is a jelenlegi úton megyünk tovább, akkor az egykoron 74 ezres város a jelenlegi 62 ezer lakosát sem lesz képes megtartani.

Kaposváriakért Egyesület

Hozzátette: volt olyan időszak, amikor a mostani városvezetés megértette az előtte álló kihívásokat és helyes válaszokat adott, de ez az időszak láthatóan a múlté. A jövőbeli kihívásokhoz új emberekre, új csapatra van szükség, s erre kínál alternatívát az a Kaposváriakért Egyesület.

A sajtótájékoztatón hamar kiderült, a kormánypárti városvezetés gyorsan megpróbálná ellehetetleníteni az egyesületet. Szita Károly kommunikációs tanácsadója, Szekeres Marno Alán a Kaposvár Most nevében a Jobbik városi alelnökének viselt dolgait és antiszemita és cigányozó facebookos hozzászólásait citálta hosszasan, s arról faggatta a pártok jelen lévő képviselőit, illetve Fejes Istvánt, hogy mit szólnak Takács Richárd megnyilvánulásaihoz? A kérdezettek elhatárolódtak az idézett kijelentésektől, ám Szekeres nem tudta elengedni a témát.

Ám nemcsak vele kell majd megküzdenie az egyesületnek, hiszen a Facebookon ismeretlenek a szervezet hivatalos logóját felhasználva indítottak egy álcsoportot, ahol fals kijelentésekkel próbálják hitelteleníteni az új formációt. Melyről újságírói kérdésre az is kiderült, polgármester-jelöltjéről, valamint a 12 egyéni választókerületben induló jelöltjeiről később ad majd tájékoztatást.

Szerző: KPSVR.hu

1

Szólj hozzá!

Tűz a Gépész-kollégium hatodik emeletén

A szoba lakója sikertelenül próbálta meg eloltani a lángokat, melyekkel végül 18 tűzoltó küzdött meg sikerrel.

Loptak, gyerekeket és nevelőket terrorizáltak az intézetis fiatalok

Javítóba kerülhetnek, de az eset ismét rávilágít, milyen állapotok uralkodnak a hazai gyermekvédelmi intézményekben.

Cserbenhagyót keresnek a rendőrök

A Pipacs utcában tört össze egy parkoló kocsit vasárnap este az autós, aki ezek után továbbhajtott a helyszínről.

Börtönbe mehet az illegális idősotthont működtető kaposvári asszony

Veszélyeztették a gondozottakat, a koronavírus-járvány alatt pedig semmilyen óvintézkedést nem tettek, noha akadt megbetegedés.

Döbbenet: egy bűnszervezet élhet vissza a nemrég elhunyt bükki füvesember nevével

Több tízezer forintos csodaszert ígérnek cukorbetegség ellen a tavaly decemberben elhunyt Szabó Gyuri bácsi nevével visszaélve. Mivel sorozatos csalásról van szó, Gyuri bácsi lánya egy komplett bűnszervezetet lát az ügy mögött.

Gyakorlatilag lefejezték az ukrán belügyet - óvodára zuhat a helikopter

Tizenhatan haltak meg a balesetben, köztük legalább két gyerek.

Hatalmas ellenzéki győzelem Jászberényben Gyurcsány és MZP nélkül

Jászberényben óriásit nyert az ellenzék, lemosták a Fideszt a pályáról. Lukácsi Katalin, korábbi MMM alelnök szerint, Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter nélkül garantált a siker.

Decemberben brutális, 24,5 százalék volt az infláció

Az élelmiszerek ezen belül 44,8 százalékkal drágultak.

A macska után a gazdáját is elütötték a kaposvári mellékutcában

A női sofőrt elvakította az úton álló taxi lámpája, ám ahelyett, hogy megállt volna, kezével eltakarta a szemét és ment tovább…

Visszalép Magyarország a 2024-es női kézilabda Eb rendezésétől

Kocsis Máté szerint inkább az utánpótlásra kell most a pénz.

VIDEÓ - Belvárosi albérletből árulta a marihuánát a kaposvári bűnbanda

A rendőrök vödörnyi füvet, közel kétszáz jointot és száz tasak drogot találtak.

A cinizmus csúcsa Fidesz módra: a Vodafone-ra van pénz, a tanárok béremelésére nincs

A kormány 660 milliárd forintot költ az adófizetők pénzéből a veszteséges Vodafone megvásárlására. Az LMP azt mondja, hogy az összeg negyedéből 25 százalékkal fel lehetne emelni a pedagógusok bérét.

Döbbenet - Maszkos férfiak raboltak el egy 14 éves lányt Nagytalmácsról

Az eset vasárnap este történt, a rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket.

Gyereket rabolt ki a fiatal férfi a kaposvári buszpályaudvarnál

Előbb csak buszjegyre kért pénzt, majd, amikor észrevette a fiúnál a többi bankjegyet, fenyegetően lépett fel és mindent vitt.

Vödörbe fojtotta újszülött fiát a harmincas nő

Családja előtt is eltitkolta terhességét, élettársa már csak a halott csecsemőt találta meg.

Gyerektársai ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt kell felelnie a 15 éves nevelőotthoni fiúnak

A magatartászavaros vádlott nevelőszülőtől került a szociális otthonba, ahol több kisebb gyereket abuzált.

Ungár: a neoliberális IMF legjobb tanítványa az Orbán-kormány

A neoliberális IMF az embereknek adott magas béreket hibáztatja az inflációért. A szervezet védené a multikat, ahogy ezt az Orbány-kormány már 12 éve teszi.

Kommandós akcióról értesítette prosti szeretőjét a rendőrségi alkalmazott

A fiatal férfi azt hitte, párja is érintett az emberkereskedelem miatt indult akcióban.

Nyolc esetben hazudott a sonline.hu Juhász Péterről - bocsánatkérésre kötelezték őket

A sonline-on kívül a többi kormányközeli Mediaworks lapnak is bocsánatot kell kérnie a korábbi pártelnöktől

LMP: Orbán Viktor felelősséghárító showműsort tartott

Így értékelte a miniszterelnök sajtótájékoztatóját a zöld párt.