Sajtótájékoztatóval egybekötött aláírásgyűjtést rendezett az LMP

Kpsvr.hu

2019-04-10 19:50:27
Az európai parlamenti választásokra készülve aláírásgyűjtést szervezett a kaposvári LMP a Kossuth téren, amin részt vett Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője és Felder Frigyes LMP-s önkormányzati képviselő is.

– Egy, a Guardianben megjelent nemzetközi felméréséből kiderült, hogy a magyarok 62 százaléka fontosabbnak tartja a természet védelmét és az emberek egészségét, mint a gazdasági növekedést. Ezt kellene a politikának is szem előtt tartania. Ezért is küzd az LMP, és ezért fogok küzdeni én is az Európai Parlamentben – jelentette be a sajtótájékoztatón Vágó Gábor.

Az LMP kiemelten fontosnak tartja a létfeltételeinket biztosító természeti értékeink védelmét. Ezen belül az EP-jelölt megemlítette az aszályos időszakot is, melyhez hasonlóhoz húsz éve nem volt fogható a térségben.

– Ezek mind a klímaváltozás következményei, amiknek köszönhetően a gyümölcsök és a zöldségek árai az egekbe szöktek. Ennek csak úgy lehet megálljt parancsolni, hogy a legnagyobb klímabűnöző cégeket, melyek a károsanyag-kibocsátásért felelősek, megregulázzuk. Ebben sajnos nem partner a Fidesz – folytatta beszédében Vágó Gábor. - A Fidesz ugyanis stratégiai partnerként tekint azokra a vállalatokra – például a BMW, a Daimler és az Audi –, melyekről kimondta az Európai Bizottság, hogy kartelltevékenységet folytattak annak érdekében, hogy ne kelljen csökkenteni a károsanyag-kibocsátásukat. Ez nemcsak környezetvédelmi, de gazdasági rövidlátásra is utal. Aki nem halad a korral, az eltűnik.

Felder Frigyes és Vágó Gábor

Ezeket alapul véve az LMP három fronton szeretné felvenni a harcot a klímaváltozás ellen. Az energiatermelés terén teljes mértékben át kell állnia az országnak megújuló energiahordozókra, illetve fel kell mondani a Paks II. szerződést, amit nemcsak gazdasági, hanem nemzetbiztonsági veszélynek is tart a párt. A tömegközlekedést teljesen elektromossá, illetve hibriddé kell formálni, Magyarországnak pedig csatlakoznia kell az elektromosautó-forradalomhoz a gépjárműpark lecserélésével. A mezőgazdaságban is reformokra van szükség. A magyar génbankok központi támogatása a töredékére csökkent, miközben a Fidesz Európa legnagyobb csonthéjas génbankja mellé iparipark-beruházást engedélyezett.

– A kaposváriak pontosan tudják a gumiégető kapcsán, hogy közösségi összefogással sikerülhet az emberek egészségét előtérbe helyezni, a profitérdekeket pedig háttérbe szorítani. Egyre többen gondolkodnak és élnek „zölden”,. őket arra kérjük, hogy az EP-választásokon támogassák Magyarország zöld pártját, az LMP-t – tette hozzá Vágó Gábor, aki megjegyezte, pártja két mandátummal számol az uniós választáson.

Azonban az LMP zöld programja nemcsak országos, hanem helyi szinten is működik. Az párt és Felder Frigyes légszennyezettség méréseiről már készítettünk videót, viszont egy új kaposvári programjukról is beszélt a sajtótájékoztatón a képviselő.

– Minden hónapban szervezni fogunk egy nagy szemétgyűjtési akciót, melyhez több kisebb, heti gyakoriságú szemétszedő esemény fog kapcsolódni. Az illegális szemétlerakások és a nemtörődömség súlyosan veszélyezteti a város környezetét és élhetőségét. Ez ellen a város vezetése nem tudja megfelelő módon felvenni a harcot. Ezért tartottuk elengedhetetlennek, hogy belekezdjünk az akcióba. Azt szeretnénk elérni ebben az évben, hogy a város tisztasága láthatóan javuljon. Ezért is kérjük, hogy május 26-án segítsenek – mondta Felder Frigyes.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Bogdán Erik

1

Szólj hozzá!

Tűz a Gépész-kollégium hatodik emeletén

A szoba lakója sikertelenül próbálta meg eloltani a lángokat, melyekkel végül 18 tűzoltó küzdött meg sikerrel.

Loptak, gyerekeket és nevelőket terrorizáltak az intézetis fiatalok

Javítóba kerülhetnek, de az eset ismét rávilágít, milyen állapotok uralkodnak a hazai gyermekvédelmi intézményekben.

Cserbenhagyót keresnek a rendőrök

A Pipacs utcában tört össze egy parkoló kocsit vasárnap este az autós, aki ezek után továbbhajtott a helyszínről.

Börtönbe mehet az illegális idősotthont működtető kaposvári asszony

Veszélyeztették a gondozottakat, a koronavírus-járvány alatt pedig semmilyen óvintézkedést nem tettek, noha akadt megbetegedés.

Döbbenet: egy bűnszervezet élhet vissza a nemrég elhunyt bükki füvesember nevével

Több tízezer forintos csodaszert ígérnek cukorbetegség ellen a tavaly decemberben elhunyt Szabó Gyuri bácsi nevével visszaélve. Mivel sorozatos csalásról van szó, Gyuri bácsi lánya egy komplett bűnszervezetet lát az ügy mögött.

Gyakorlatilag lefejezték az ukrán belügyet - óvodára zuhat a helikopter

Tizenhatan haltak meg a balesetben, köztük legalább két gyerek.

Hatalmas ellenzéki győzelem Jászberényben Gyurcsány és MZP nélkül

Jászberényben óriásit nyert az ellenzék, lemosták a Fideszt a pályáról. Lukácsi Katalin, korábbi MMM alelnök szerint, Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter nélkül garantált a siker.

Decemberben brutális, 24,5 százalék volt az infláció

Az élelmiszerek ezen belül 44,8 százalékkal drágultak.

A macska után a gazdáját is elütötték a kaposvári mellékutcában

A női sofőrt elvakította az úton álló taxi lámpája, ám ahelyett, hogy megállt volna, kezével eltakarta a szemét és ment tovább…

Visszalép Magyarország a 2024-es női kézilabda Eb rendezésétől

Kocsis Máté szerint inkább az utánpótlásra kell most a pénz.

VIDEÓ - Belvárosi albérletből árulta a marihuánát a kaposvári bűnbanda

A rendőrök vödörnyi füvet, közel kétszáz jointot és száz tasak drogot találtak.

A cinizmus csúcsa Fidesz módra: a Vodafone-ra van pénz, a tanárok béremelésére nincs

A kormány 660 milliárd forintot költ az adófizetők pénzéből a veszteséges Vodafone megvásárlására. Az LMP azt mondja, hogy az összeg negyedéből 25 százalékkal fel lehetne emelni a pedagógusok bérét.

Döbbenet - Maszkos férfiak raboltak el egy 14 éves lányt Nagytalmácsról

Az eset vasárnap este történt, a rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket.

Gyereket rabolt ki a fiatal férfi a kaposvári buszpályaudvarnál

Előbb csak buszjegyre kért pénzt, majd, amikor észrevette a fiúnál a többi bankjegyet, fenyegetően lépett fel és mindent vitt.

Vödörbe fojtotta újszülött fiát a harmincas nő

Családja előtt is eltitkolta terhességét, élettársa már csak a halott csecsemőt találta meg.

Gyerektársai ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt kell felelnie a 15 éves nevelőotthoni fiúnak

A magatartászavaros vádlott nevelőszülőtől került a szociális otthonba, ahol több kisebb gyereket abuzált.

Ungár: a neoliberális IMF legjobb tanítványa az Orbán-kormány

A neoliberális IMF az embereknek adott magas béreket hibáztatja az inflációért. A szervezet védené a multikat, ahogy ezt az Orbány-kormány már 12 éve teszi.

Kommandós akcióról értesítette prosti szeretőjét a rendőrségi alkalmazott

A fiatal férfi azt hitte, párja is érintett az emberkereskedelem miatt indult akcióban.

Nyolc esetben hazudott a sonline.hu Juhász Péterről - bocsánatkérésre kötelezték őket

A sonline-on kívül a többi kormányközeli Mediaworks lapnak is bocsánatot kell kérnie a korábbi pártelnöktől

LMP: Orbán Viktor felelősséghárító showműsort tartott

Így értékelte a miniszterelnök sajtótájékoztatóját a zöld párt.