Az Igazság fala az Európa parkban – terítéken a lakájmédia hazugságai

2019-04-30 18:48 | #Kaposvár #Politika

Kedden Kaposvárra költözött a Jobbik Igazság Fala, ahol a kormányközeli média hazugságairól, helyreigazításairól és jogerősen elveszített pereiről olvashatnak a járókelők. A kiállításon javarészt a Magyar idők, a Pesti Srácok és a Lokál cikkeit láthatják az érdeklődők. A hangzatos és klikkvadász címek alatt pedig a helyreigazításokat olvashatják a kaposváriak

– A helyreigazítási perek spektruma nagyon széles: Vona Gábor személyes életét pedzegető cikkektől a Jobbik bevándorlással és határvédelemmel kapcsolatos politikájának kiforgatásáig szinte mindenre találhatunk példát. Ez a fal azt mutatja be, miben hazudtak ezek a médiumok, és hogy a mai napig valótlant állítanak a Jobbikról és a párt politikusairól – mondta az utcai vándorkiállításról Kiss Tamás, jobbikos kaposvári önkormányzati képviselő, a párt városi elnöke.

A kiállításon szereplő cikkek között akadnak olyan írások, amik Vona Gábort homoszexuálisnak vagy iszlámfanatikusnak próbálják beállítani, de a Jobbik kerítésbontó tendenciáiról is olvashatunk.

– Egy normális országban valakinek a nemi élete vagy szexuális orientációja nem szerepel a médiában, főleg nem a közmédiában, a kormánypárti sajtó mégis ezen lovagolt hónapokig a 2018-as választások előtt. Ahelyett, hogy a Jobbik programjáról beszéltek volna. Szerintem ez egy európai országban elfogadhatatlan – jegyezte meg Kiss Tamás.

A kiállítás szervezői országos sajtóorgánumoktól citálnak példákat az álhírterjesztésre, ám Kaposváron sem jobb a helyzet. Az ellenzéki pártok sajtóeseményein vagy nem jelennek meg a helyi médiumok, vagy ha mégis, akkor sokszor nem készül az eseményről érdemi beszámoló. És persze az is előfordul, hogy a lehozott anyag miatt helyreigazítást kell kérnie az ellenzéki pártoknak.

– A Kapos Extrában nemrég jelent meg egy cikk, amiben hamis állításokat írtak le a Kaposváriakért Egyesületről. Az egyesület azért jött létre, hogy közös erővel vegye fel a harcot az önkormányzati választásokon a Fidesszel szemben. Ebben a cikkben pedig megpróbálták bemocskolni az egyesületet és tagjait. Mi beadtuk a helyreigazítással kapcsolatos kérelmet, választ azonban még nem kaptunk rá a laptól – állította Kiss Tamás.

A szóban forgó cikk „Megalakult a hazugság szövetsége” címmel jelent meg a városháza közeli lapban. Hosszú Ildikó írásában több alázatra szólította fel a szerinte már sokszor megbukott, pártjaikat levetkőző, civil szervezet mögé bújó, kaposváriak akaratát semmibe vevő Kaposváriakért Egyesület tagjait. A cikk végén még Gyurcsány Ferenc is előkerült, a szerző szavaival élve a „nagy hazudozó”, akinek a neve az Igazság Falán is többször felbukkan, mint a Jobbik titkos szövetségese. Kiss Tamás szerint azonban nem a Jobbiknak, hanem a Fidesznek lenne elszámolnivalója Gyurcsánnyal kapcsolatban.

– A Fidesz sokszor hangoztatta, hogy felelősségre vonja Gyurcsányt az állítólagos bűncselekményei miatt, azonban ez a mai napig nem történt meg. Így, ha valakinek paktuma van a volt miniszterelnökkel, akkor az Fidesz-koalíció – mondta ezzel kapcsolatban Kiss Tamás.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Bogdán Erik