Migráns-riogatással buzdít szavazásra Szita Károly

2019-05-24 16:46 | #Kaposvár #Politika

A vasárnapi EP-választások miatt minden párt belehúzott a kampányba a célegyenes előtt, így Kaposvár polgármestere is beszállt a versenybe, és emlékeztetett mindenkit, miről is szól szerinte a választás: a migránsok elleni határvédelemről és biztonságról!

A 21. század első felének legnagyobb hiánycikke nem a pénz, hanem a biztonság – írja a KaposvárMost pénteki cikkében, melyben Szita Károly gondolatairól számolnak be Európa, Magyarország és Kaposvár közbiztonságát illetően, különös hangsúlyt fektetve a migránsok és a migráció okozta veszélyekre. A Fidesz hosszú távú célja, hogy az EP-választásoknak köszönhetően leváltsák a „migránspárti” Európai Parlament vezetőségét, és megvédjék az országot, azon belül Kaposvárt a migráció okozta bűncselekményektől – mondta el Szita Károly a KaposvárMostnak.

A "migránsáradat" ellen és a város biztonságának érdekében már több beruházást is véghezvitt a magyar kormány és a kaposvári önkormányzat, melyek közül a legújabb az 5,7 milliárd forintos határvadász laktanya volt, amit áprilisban adtak át a Cserben. Az átadóünnepségén szintén a biztonság és a migránsok kerültek a középpontba.

De van-e kézzelfogható eredménye ezeknek a beruházásoknak? Van-e tényleges „migránsbűnözés”? Mitől kell tartania a kaposvári polgároknak? 

A police.hu adatai alapján lényegében semmitől.A terkep.police.hu oldalon elérhető „Illegális migrációhoz kapcsolódó cselekmények 2018” térképen bárki megnézheti, hogy hány migrációval összeköthető „cselekmény” történt a megyéjében tavaly. Ezen jól látszik, hogy Somogyban 34 ilyen „cselekmény” történt.

34 Cselekmény egész 2018-ban, Somogy megyében

Ennek ellenére Szita Károly úgy beszél a migrációról és a bevándorlókról, mint egy állandó veszélyről, ami folyamatosan fenyegeti Kaposvár lakóit. A Fidesz-KDNP programja és Szita Károly retorikájának alapja ez a félelemkeltés, ami az esetek nagy részében teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a tényeket. Az EP-választások előtt pedig még egy utolsó körös riogatással szeretné szavazásra bírni a kaposváriakat.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Bogdán Erik