Elütöttek egy rendőrt a 67-es úton

2019-05-29 22:41 | #Kékfény

Épp egy baleset helyszínén intézkedtek a balatonlellei rendőrök, a szolgálati autón be volt kapcsolva a megkülönböztető fényjelzés, a helyszínelő rendőrökön pedig volt láthatósági mellény, egyiküket mégis elütötte egy autós.

Május 29-én 0 óra 35 perckor a 67-es számú főútvonalon, Visz külterületén intézkedtek egy korábbi közlekedési baleset helyszínén. A szolgálati személygépkocsi megkülönböztető fényjelzése működött, az egyenruhások láthatósági mellényt viseltek, ennek ellenére egyiküket elütötte egy Balatonszemes irányába közlekedő személyautó.

A baleset következtében a rendőr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A fehér Peugeot sofőrje az ütközést követően a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyta az M7-es autópálya irányába.

A rendőrök beazonosították a járművet, amelyet 20 perccel később, a helyszíntől pár kilométerre állítottak meg és vontak ellenőrzés alá. A keresett autóban ketten tartózkodtak, amit annak tulajdonosa, egy 54 éves kaposvári nő vezetett, azonban az adatgyűjtés során felmerült, hogy a baleset idején a volánnál az utasa, egy 30 éves somogysárdi férfi ült. A férfinál és nőnél egyaránt felmerült az ittas járművezetés gyanúja, ezért elfogták és előállították őket a Fonyódi Rendőrkapitányságra. Mindkettőjük kihallgatása - bűnügyi őrizetbe vételük mellett - folyamatban van, továbbá előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A Fonyódi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyben közúti baleset okozása vétség, segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés ittas állapotban bűntett, valamint járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.​

Forrás: police.hu

Fotó: police.hu