41 ittas vezetőt csíptek el a rendőrök a hosszú hétvége alatt

2019-06-11 09:53 | #Kékfény

A somogyi rendőrök a pünkösdi hosszú hétvége ideje alatt 41 ittas vezetőt kaptak el szondáztatásaik alkalmával.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a pünkösdi időszakban is kiemelt figyelmet fordítottak a balesetek megelőzésére, a zavartalan közlekedés biztosítására. A közutakon fokozott rendőri jelenlétre kellett számítaniuk a közlekedőknek, ennek ellenére az elmúlt három nap folyamán, 2019. június 8-10. között 41 esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél. Ellenük közigazgatási-, illetve büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az ittas vezetés és a bódítószer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Forrás: police.hu