Le kell-e mondania Balatonszemes polgármesterének veje drogbotránya miatt?

2019-06-15 13:26 | #Kékfény #Politika #Kitekintés

Egy héttel ezelőtt derült ki, hogy egy balatonszemesi és balatonöszödi bűnmegelőzési egyesület – Balatonszemes-Balatonőszöd Bűnmegelőzési Egyesület – az elmúlt 6-7 évben kábítószert terjesztett, sőt bűnmegelőzés feliratú autójukkal szállították a drogot. Ami még furcsábbá teszi az ügyet, hogy Balatonszemes polgármesterének, Takács Józsefnek a veje vezette ezt a civil szervezetet és részt is vett az egyesület drogdíler tevékenységében.

A magyar kriminalisztika történetében egyedülálló esetnek nevezte a rendőrség, hogy évek óta egy bűnmegelőzési egyesület árulta a drogot a Balaton partján. A rendőrség négy ember ellen kábítószer-kereskedelem, másokkal szemben fogyasztás miatt indított eljárást. Az elfogásuk utáni sajtótájékoztatón a Somogy megyei rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese arról is beszámolt, hogy az egyesület elnöke egy Bűnmegelőzés feliratú terepjárójával hetente járt Budapestre drogért.

Le kell-e mondania Takács József polgármesternek, amiért kiderült, hogy a veje (is) árulta a drogot a helyi, az önkormányzat által is támogatott bűnmegelőzési egyesület égisze alatt? – teszi fel a kérdést a Magyar Narancs riportjukban, melyben körbejártak Balatonszemest, megkérdezték a lakókat, mi a véleményük az esetről, és polgármesterük felelősségvállalásáról?

A legtöbb ember csak legyintett az ügyre, és elkönyvelték, mint Magyarországon mindennaposnak számító esetet: "ez egy ilyen ország, mi ezen a meglepő?”. Azonban a Magyar Narancsnak sikerült megszólaltatnia a település egyik volt képviselő-testületi tagját is, aki részletesebben is beszámolt a szemesi helyzetről. Az exképviselő azt állította, a polgármester vejének egyesülete kivételt képezett minden ellenőrzés vagy papírmunka alól. Még beszámolót sem kellett leadnia az előző évről az önkormányzati támogatást megszerzéséhez. A vőnek, mint egyesületi elnöknek a bérét és az egyesületi gépjármű üzemanyagköltségét pedig ügyesen „elrejtették” a település költségvetésében – írja a Magyar Narancsnak.

Az üggyel kapcsolatban a polgármestert, Takács Józsefet is megkérdezték, aki szerint rágalom, amit az exképviselő nyilatkozott a Narancsnak, illetve nem tervez lemondani az eset után, sőt megbizonyosodott arról, hogy újra indulnia kell a választásokon, hogy bebizonyítsa rátermettségét választópolgárainak és visszanyerje bizalmukat. Vejéről és tettéről pedig ezt nyilatkozta a Narancsnak:

„Engem is derült égből villámcsapásként ért a hír, a vejem nem csak azzal élt vissza, hogy 2011-ben befogadta a családom, hanem aljas cselekedetével szégyent hozott minden jóérzésű, törvénytisztelő emberre. Ha tudok róla, hogy mivel foglalkozik „mellékesként”, akkor azonnal megszakítok vele minden kapcsolatot, sőt, meglehet, én adom fel a rendőröknek. Hát el lehet azt képzelni, hogy polgármesterként megpróbálom eltussolni, elhallgatni a bűnét?”

A Magyar Narancs teljes riportját ITT olvashatják el

Önök mit gondolnak? Le kellene mondania Takács Józsefnek vagy sem?

Forrás: magyarnarancs.hu

Fotó: inforegio.hu