Orbán Viktor kihívói

Kpsvr.hu

2019-06-24 01:27:09
Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András. A májusi választási eredményeket elemző írásomban őket neveztem meg, mint Orbán Viktor  majdani és esélyes kihívókat. Akkor még úgy tűnt, hogy csak Gyurcsány és Fekete Győr lesznek, akik karakteres és bátor politikusokként eséllyel szállhatnak a ringbe Orbán ellenében.

A cikk szerzője Varga Zsolt a Jobbik Somogy 1. Kaposvár választókerületi elnöke, korábban a Somogy Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója volt, azelőtt pedig Somogy Megyei Önkormányzat Park Szociális Otthon és Módszertani Intézmény igazgatója. A jövőben több cikkre is számíthatnak tőle a KPSVR.hu olvasói.

Merthogy számítanak a pártok és a programok, de még inkább a politikai pártot irányító személyiség. Az eddigi választásokon megtapasztalhattuk, hogy az a politikai erő esélyes a jó szereplésre, vagy a győzelemre, amelyiknek vezetője nagy hatással van a választókra. Gondoljunk csak az eddigi miniszterelnökökre: Antall Józsefre, Horn Gyulára, Orbán Viktorra, Medgyessy Péterre, Gyurcsány Ference. Mindegyik más-más személyiségű politikus, de az biztos, hogy döntő hatásuk volt az adott választási sikerben, mert a legfontosabb pillanatban éppen ők voltak a miniszterelnök jelöltek.

A választásokon csúfos vereséget elszenvedő Jobbik nagyon hamar magához tért és továbblépett a kudarcon. Olyannyira, hogy Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András mellé harmadikként Jakab Péter került. Bár egyikük sem hivatalos miniszterelnök jelölt még, de az helyes, hogy a következő években tudatosul az emberekben: lehet Orbán Viktornak méltó és győzelemre esélyes félelmet nem ismerő kihívója. A baloldaliaknak egyértelműen Gyurcsány Ferenc, a liberálisoknak Fekete-Győr András, a konzervatívoknak pedig Jakab Péter. Mert, bár keveredhetnek a táborok a választásokon, azért rendkívül fontos, hogy mindhárom politikai irányzatnak komolyan vehető és erős személyiségű miniszterelnök jelöltje legyen. 

A Jobbik esetében  azért fontos ez, mert a néppártiságot elindító Vona Gábor távozása után a párt karizmatikus vezető nélkül maradt. Jakab Péter eddigi szóvivő parlamenti frakcióvezetővé választása rendkívüli lehetőség, hogy Magyarországon megerősödjön a jobboldal, a feladatra méltó, értelmes, képzett és bátor miniszterelnök-jelöltet adjon majd a konzervatív politikai tábor. Nem mellékesen Jakab Péter közismert zsidó származása pedig végleg indokolatlanná teszi a Jobbik irányában eddig megnyilvánuló antiszemita vádakat. Amúgy pedig a Fidesz szélsőségesen katyvasz párttá vedlett, amelyet csak a korrupció és a hatalmi, gazdasági és rokoni érdekháló tart össze. Már régóta nem konzervatív politikai erő.

Az EU választás eredménye és az elmúlt hetek politikai történései szerint van esély arra, hogy a baloldaliak, a liberálisok és a konzervatívok is találnak maguknak egyértelmű alternatívát.  És ehhez bizalomra érdemes, széles körű támogatást felmutatni tudó, felelősségteljes politikai vezetőt is. A választók tömegei pedig esélyt arra, hogy lesz komoly alternatívája a fideszes uralomnak.

Szerző: Varga Zsolt

Fotó: Ajpek Orsi/Index

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.