Az ellenzéki pártok és civilek is a siófoki polgármestert, Dr. Lengyel Róbertet és csapatát támogatják

2019-07-06 09:39 | #Politika #Kitekintés

Dr. Lengyel Róbert lesz az ellenzéki és civil együttműködés polgármesterjelöltje Siófokon – jelentették be péntek este sajtótájékoztatón Siófokon az együttműködő pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP), a támogató Mindenki Magyarországa Mozgalom és a jelölő szervezet, a Becsülettel Siófokért Egyesület képviselői.

A várost 2014 óta fideszes többségű képviselő-testülettel, függetlenként vezető Lengyel Róbert azt mondta: az öt helyi ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP) vállalta, hogy sem ellene, sem az általa támogatott képviselő-jelöltek ellen nem indítanak pártjelölteket. 

„Létrehoztuk és bejegyeztettük a Becsülettel Siófokért Egyesületet, annak a színeiben indulok magam is és a képviselőjelöltjeim is, mind a nyolc siófoki egyéni választókerületben” – jelentette be Lengyel. 

„Újraindulok, elsősorban is azokért a siófoki polgárokért, akiknek már elegük van a gyűlölködésből, a félelemből, a pártpolitizálásból – folytatta a polgármester. – Azokért, akik attól tartanak, hogy más Balaton parti településekhez hasonlóan, a Mészáros-henger városunkat is bedarálja. Legyen hát nekik is alternatívájuk. Jelentős különbség lesz 2014-hez képest, hogy most nem magányos harcosként, hanem saját csapattal szállok a ringbe. Mert fontos, hogy végre kerüljenek előtérbe a városérdekek, és szoruljanak háttérbe a pártérdekek. Legyenek lokálpatrióta, a maguk területén szakember képviselők! Az elmúlt négy és fél évben sajnos igen gyakran pártutasítás nyomán születtek döntések. Ennek véget kell vetni!”

Lengyel Róbert párhuzamot vont a napra pontosan 1112 éve, azaz 907. július 4. és 7. között lezajlott pozsonyi csatával, melyben a sokszoros túlerőben lévő egyesített nyugat-európai haderőt győzték le egyesült eleink Árpád zászlaja alatt. „Egyesüljön Siófok minél több polgára is azon zászló alatt, amelyet most én emelek fel és mutassuk meg a helyi Góliátoknak!” – fejezte be a városvezető-polgármesterjelölt. 

A siófoki polgármester újraindulásának támogatását demonstrálandó a pártok és civil szervezetek országos prominensei képviseltették magukat a péntek esti siófoki bejelentésen: Varju László (DK), Jakab Péter (Jobbik), Schmuck Erzsébet (LMP), Harangozó Tamás (MSZP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom). 

A nyolc egyéni képviselőjelöltet a későbbiekben mutatja be a Becsülettel Siófokért Egyesület.

Forrás: Becsülettel Siófokért Egyesület

Fotó: Dr. Lengyel Róbert Facebook oldala