Szolgáltató várost épít majd Horváth Ákos

Kpsvr.hu

2019-07-17 12:34:58
Horváth Ákos városlakó. Nem politikus és ezért másképp látja Kaposvár dolgait, mint a most regnáló fideszes hatalmaskodók. Végre  van egy ember, aki az élére állt egy ügynek, egy csapatnak, amely Kaposvár valódi érdekeiről és az itt élő emberekről szól. Egy ügynek, amely nem az uram-bátyámozásról, nem a rokonok helyzetbe hozásáról, nem az adófizetők pénzén történő élősködésről, nem az európai uniós pénzek lenyúlásáról, nem a látványberuházásokról, nem a város többségének kiszolgáltatottságáról és diszkriminációjáról, nem a helyi vállalkozások kiszorításáról és nem a megyeszékhely szellemi életének elpusztításáról szól.

A cikk szerzője Varga Zsolt korábban a Somogy Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója volt, azelőtt pedig Somogy Megyei Önkormányzat Park Szociális Otthon és Módszertani Intézmény igazgatója. A jövőben több cikkre is számíthatnak tőle a KPSVR.hu olvasói.

Horváth Ákos mást, újat akar. Bátran, elszántan, biztos egzisztenciális és családi háttérrel maga mögött. Meg persze azon városi sokasággal a háttérben, akik változást akarnak. Vagyis a többséggel. Mert többen vannak a megújulásra és friss levegőre vágyó kaposváriak, mint a Szita-Gelencsér vezette fideszes klánok alkotta kisebbség. Csak a változás igényének kell megjelennie cselekedetben. No, ennek lett szimbolikus arca Horváth Ákos, a Kaposváriakért Egyesület polgármester jelöltje. Kell egy ember ugyanis, aki nemcsak a küzdelem kockázatát vállalja fel, hanem itt élő és érző városlakóként minden kaposvári képviseletét. Horváth Ákos mindehhez programot is tesz, mégpedig olyat, ami a kaposvári emberek mindennapjait támogatja és szolgálja. Mert határozottan állítható: nem indokolatlan és rengetegbe kerülő, pénzszóró beruházások kellenek, amelyek hosszú távon tönkretehetik a várost, hanem jól élhető, pezsgő, nyitott, a helyi vállalkozásokat segítő, a gyermekek, a fiatalok és az idősek érdekeit szem előtt tartó   városvezetés kell.  És nem kellenek már a lózungok, mint a „hiszünk egymásban”, meg „szeretem Kaposvárt”. A semmit nem jelentő lózungok kora lejárt. Tenni kell a városért, cselekedni. Ehhez már gyenge a megfáradt és ötlettelen Szita Károly. 

Horváth Ákosnak milliónyi terve van, amelyet Kaposváron élőként, családapaként, vállalkozóként, sportbarátként, időseket tisztelő emberként is megtapasztalt. Ezért aztán a legapróbbnak tűnő, de a városlakók napi életét erősen befolyásoló ügyekre is kiterjed a figyelme: az iskolai menzától a levegőszennyezésen át a város polgárait ténylegesen szolgáló hivatalokig.  Horváth Ákos a pártpolitika helyett a szolgáltató és menedzser szemléletű városvezetést kínálja. Olyan várost, ahol egészen egyszerűen jó élni minden kaposvárinak, ahol nem azon törik a fejüket a fiatalok, hogy elköltözzenek. Meg persze meg tudnak élni a már gyökeret vert kaposváriak is.

Lehet változás. Tenni kell érte. Az országgyűlési választáson a kaposvári városlakók legyőzték már a fideszt, sokkal többen mondtak rájuk nemet, mint igent. Ősszel itt az esély, hogy a változást akarók egyesítsék erőiket és felébresszék ezt az alvó és kiüresedett várost, Kaposvárt. Horváth Ákos megcsörgette az ébresztőt. 

Szerző: Varga Zsolt

Fotó: Bogdán Erik

Szólj hozzá!

Milyen esetekben javasolt a HAL-RAR aranyérműtét, melyek az előnyei?

Mindenképpen megfontolandó a sebészi megoldás, amennyiben krónikussá váltak az aranyaeres panaszok, illetve nagyobb aranyeres csomók alakultak ki.

Kifizetetlen telefonszámla miatt támadta meg testvérét a kaposvári férfi

Egy autó körül kergette, végül a kocsi tetejére mászva kapta el az asszonyt.

Hogyan tegyük biztonságossá a tolatást?

Nem mindegyik járműben található beépített kamera, márpedig ha rendelkezünk egy ilyennel, a tolatás, illetve a parkolás is biztonságosabbá és kényelmesebbé tehető. Annak, aki még most szerez rutint ezekben a feladatokban, ez egyértelműen egy nélkülözhetetlen eszköz.

Mi alapján válasszuk ki a zuhanykabint a fürdőszobába?

Egy fürdőszoba-átalakítás során, vagy építkezés alatt is fontos, hogy a megfelelő szaniterek és kiegészítők kerüljenek a fürdőszobába. Elsődlegesen egy zuhanykabinnak olyannak kell lennie, amit hosszú évtizedekig használhatunk.

Erősre itta magát a kaposvári fiatal, s buli után két férfit is összevert – VIDEÓ!!!

Nem tetszett neki, hogy a kíséretében lévő lányok másokkal is beszédbe elegyedtek.

A finomaprító gépek szerepe a húsipari termékek előállítása során

A húsipari készítmények egy jelentős részéhez darálásra, aprításra van szükség, ez a folyamat lehetővé teszi azt, hogy az alapanyag a kívánt méretű legyen. A kolbászok, felvágottak, szalámik és más termékek esetében a finomaprítás egy kritikus művelet, hiszen ez biztosítja a késztermék megfelelő minőségét, ellenkező esetben a termék nem lesz értékesíthető. 

Kiestek az első osztályból a kaposvári kosarasok

Ki-ki meccset játszott Kecskeméten a Kométa a bennmaradásért és 13 ponttal kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül 1995 után ismét búcsúztak a legmagasabb osztálytól.

Tudtad, hogy vízszigeteléssel is védekezhetsz a vízzel szemben?

Ma, amikor minden építészeti technológia napról napra fejlődik, és újul, nem is olyan könnyű lépést tartani a fejlesztésekkel és változásokkal. Így eshet meg az, hogy mondjuk olyan festési eljárás is kitűnő megoldás lehet, amelyről korábban még sosem hallottál.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Lehetőségek a mezőgazdaság területén

Amennyiben mezőgazdasággal foglalkozol, netán épp az erdészet területén tevékenykedsz, vannak erdőid, akkor mindenképpen olvasd el a cikkünket, hiszen egy izgalmas pályázatról lesz benne szó.

Utazás a Földközi-tenger egyik leghíresebb szigetére, Ciprusra

Ha unjuk már a hazai látványosságokat, és a környező országok nevezetességeit is láttuk már, szeretnénk inkább egy mediterrán szigeten nyaralni, de nem akarunk ehhez a bolygó túlsó felére átrepülni…nos, akkor Ciprus egy tökéletes úti cél! 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Miért szeretik az emberek a bulvárhíreket?

Vajon mi hajtja az embereket akkor, amikor sorra kattintanak rá az izgalmas és érdekes hírekre, fürkészik ki a hírességek apró kis titkait, olvassák el a velük készült interjúkat? Egyáltalán mi tartozik a bulvárba, miért szeretjük annyira és ami a legfontosabb: hol találjuk meg a legfrissebb és legszórakoztatóbb bulvárhíreket? Cikkünkből máris kiderül!

Ungár Péter megint beszólt Karácsony Gergelynek

Az LMP társelnöke szerint az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is felkerültek Karácsony listájára.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

A műfüves focicipők fejlődése: mit tudnak nyújtani a mai darabok?

A futballcipők az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson mentek keresztül.

Városszéli erdőben rakta ki otthoni veszélyes hulladákét a kaposvári férfi

Bő egy köbméternyi szeméttől, többek között autógumiktól, alkatrészektől, festékes dobozoktól próbált megszabadulni.

Miből ismerhetők fel a prémium szárazeledelek? Melyek az előnyeik?

Minden gazdiban felmerül a kérdés a kezdeti időszakban annak kapcsán, hogy milyen kutyatápot érdemes választani. Miért érdemes a prémium mellett dönteni? Egyáltalán hogyan győződhetünk meg arról, hogy kiváló minőségű termékkel van dolgunk?