Szolgáltató várost épít majd Horváth Ákos

Kpsvr.hu

2019-07-17 12:34:58
Horváth Ákos városlakó. Nem politikus és ezért másképp látja Kaposvár dolgait, mint a most regnáló fideszes hatalmaskodók. Végre  van egy ember, aki az élére állt egy ügynek, egy csapatnak, amely Kaposvár valódi érdekeiről és az itt élő emberekről szól. Egy ügynek, amely nem az uram-bátyámozásról, nem a rokonok helyzetbe hozásáról, nem az adófizetők pénzén történő élősködésről, nem az európai uniós pénzek lenyúlásáról, nem a látványberuházásokról, nem a város többségének kiszolgáltatottságáról és diszkriminációjáról, nem a helyi vállalkozások kiszorításáról és nem a megyeszékhely szellemi életének elpusztításáról szól.

A cikk szerzője Varga Zsolt korábban a Somogy Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója volt, azelőtt pedig Somogy Megyei Önkormányzat Park Szociális Otthon és Módszertani Intézmény igazgatója. A jövőben több cikkre is számíthatnak tőle a KPSVR.hu olvasói.

Horváth Ákos mást, újat akar. Bátran, elszántan, biztos egzisztenciális és családi háttérrel maga mögött. Meg persze azon városi sokasággal a háttérben, akik változást akarnak. Vagyis a többséggel. Mert többen vannak a megújulásra és friss levegőre vágyó kaposváriak, mint a Szita-Gelencsér vezette fideszes klánok alkotta kisebbség. Csak a változás igényének kell megjelennie cselekedetben. No, ennek lett szimbolikus arca Horváth Ákos, a Kaposváriakért Egyesület polgármester jelöltje. Kell egy ember ugyanis, aki nemcsak a küzdelem kockázatát vállalja fel, hanem itt élő és érző városlakóként minden kaposvári képviseletét. Horváth Ákos mindehhez programot is tesz, mégpedig olyat, ami a kaposvári emberek mindennapjait támogatja és szolgálja. Mert határozottan állítható: nem indokolatlan és rengetegbe kerülő, pénzszóró beruházások kellenek, amelyek hosszú távon tönkretehetik a várost, hanem jól élhető, pezsgő, nyitott, a helyi vállalkozásokat segítő, a gyermekek, a fiatalok és az idősek érdekeit szem előtt tartó   városvezetés kell.  És nem kellenek már a lózungok, mint a „hiszünk egymásban”, meg „szeretem Kaposvárt”. A semmit nem jelentő lózungok kora lejárt. Tenni kell a városért, cselekedni. Ehhez már gyenge a megfáradt és ötlettelen Szita Károly. 

Horváth Ákosnak milliónyi terve van, amelyet Kaposváron élőként, családapaként, vállalkozóként, sportbarátként, időseket tisztelő emberként is megtapasztalt. Ezért aztán a legapróbbnak tűnő, de a városlakók napi életét erősen befolyásoló ügyekre is kiterjed a figyelme: az iskolai menzától a levegőszennyezésen át a város polgárait ténylegesen szolgáló hivatalokig.  Horváth Ákos a pártpolitika helyett a szolgáltató és menedzser szemléletű városvezetést kínálja. Olyan várost, ahol egészen egyszerűen jó élni minden kaposvárinak, ahol nem azon törik a fejüket a fiatalok, hogy elköltözzenek. Meg persze meg tudnak élni a már gyökeret vert kaposváriak is.

Lehet változás. Tenni kell érte. Az országgyűlési választáson a kaposvári városlakók legyőzték már a fideszt, sokkal többen mondtak rájuk nemet, mint igent. Ősszel itt az esély, hogy a változást akarók egyesítsék erőiket és felébresszék ezt az alvó és kiüresedett várost, Kaposvárt. Horváth Ákos megcsörgette az ébresztőt. 

Szerző: Varga Zsolt

Fotó: Bogdán Erik

Szólj hozzá!

Mire lehet képes egy olcsóbb mosógép?

A mai modern mosógépeknek többnyire igen borsos az ára. Vannak azonban megfizethetőbb árú készülékek is: több olyan típus is létezik, amelyért csupán ötszámjegyű összeget kérnek.

Szervezés és adminisztráció irodaszerekkel

A szervezés, az adminisztráció gyakran monoton feladatnak tűnik, de egy kis kreativitással izgalmas és inspiráló is lehet. Íme néhány ötlet, hogyan alakíthatunk ki egyedi és hatékony rutinokat a mindennapi munkavégzéshez a különböző irodaszerek segítségével. 

Medenceépítés gyorsan és hatékonyan

A privát medenceépítés mindig is a luxus és a kényelem megtestesítője volt. Ahogy a nyári hőség egyre intenzívebbé válik, egy saját medence nem csupán kényelem, hanem valódi oázis is lehet, ahol mindenki felfrissülhet és kikapcsolódhat.

Tényleg számít, hogy mivel mosunk fel?

A felmosás egy nagyon fontos takarítási mozzanat, ez teszi ugyanis igazán por- és koszmentessé a padló felületét. Gyakorlatilag mindenhol szükség van rá, a legkisebb lakástól kezdve a nagy üzemcsarnokokig, a technika pedig nagyrészt a takarítandó felülettől és a felmosás gyakoriságától függ.

Speciális étrend és lángos – összeférhet a kettő? 

A lángosról valószínűleg mindenkinek a nyár, a strand, a szünidő jut eszébe.

Milyen nyaklánctípusok közül érdemes válogatnunk?

A nyakláncok mindig is a kedveltebb kiegészítők közé tartoztak, azt viszont, hogy melyik típus számít épp a legstílusosabbnak, az aktuális divattrend határozza meg.

Kiderült, hogy a lemezjátszók újra virágkorukat élik!

Az audioipar egyik óriási vívmánya volt anno a lemezjátszók megjelenése. Nagyapáink idején virágzó iparág volt a gyártásuk, mára viszont erősen a háttérbe szorult a technológiai fejlődés során.

Ezekről a marketing szolgáltatásokról ne feledkezz meg!

Egyesek csak legyintenek, amikor a cég marketingtevékenységéről esik szó arra alapozva, hogy majd úgyis lesz valahogy. Te ne dőlj be ennek a hozzáállásnak, és időben kezdd el vállalkozásod marketing fejlesztését, hogy kiemelkedhess a piacon.

Elérkezett a környezetbarát promóciós termékek kora

Napjainkban a fenntarthatóság, a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap.

Egy padlásfeljáró beépítésének modern és esztétikus lehetőségei

A padlásterek az esetek többségében egyáltalán nem, vagy csak részben kerülnek hasznosításra, holott egy kifejezetten sok lehetőséget rejtő helyiségről van szó. Ehhez persze a megközelíthetőséget sem árt megoldani, amire szinten létezik megoldás.

Mire képes a legmodernebb focilabda?

Ha június, akkor egyértelműen az Európa-bajnokságról szól minden. Számunkra is kedves és fontos lesz az esemény, hisz a magyar válogatott is játszani fog. A magyarok és a többi játékosok is egy igazán különleges focilabdát fognak rúgni minden egyes mérkőzésen, amiben a legmodernebb technológia található meg.

Ismét Szita Károly lesz Kaposvár polgármestere

A Fidesz-KDNP megint tarolt, az ellenzéknek újra csak a kompenzációs helyek maradtak.

Az öntözés elengedhetetlen az aszályos időkben

Az időjárási anomáliák korszakát éljük. Heves esőzések, aszályos időszakok váltják egymást, emellett folyamatosan megdőlnek a melegrekordok. Európában az idei nyár különösen forrónak ígérkezik. 

Napozz izgalmasan!

A hidegebb hónapok után a Nap első sugarai mindenkit a szabadba csábítanak. Jótékony hatásait testünk, lelkünk és szellemünk hamar meghálálja. Maga a napozás azonban nem egy izgalmas tevékenység, sokan nem szeretik emiatt, viszont könnyedén élvezhetővé tehetjük.

Rendőrautóval ütközött a jogsi nélkül, ronccsal furikázó sofőr

A balesetben egy rendőr súlyosan megsérült, a vétkes kocsijában utazó gyerek maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Felgyújtotta a betlehemet, rátámadt az esetet videózóra és tört-zúzott az előállítóban

Nem volt pénze tovább utazni az anyjához, így inkább nekiállt randalírozni.

Hét óra alatt 63 gyorshajtót mértek be a rendőrök

Kaposváron és vonzáskörzetében rakták ki a traffipaxokat a zsaruk.

Lezárta az LMP a gödi akkumulátorgyárat

A bíróság kimondta, hogy a Samsung gödi gyára nem rendelkezik megfelelő környezethasználati engedéllyel, ezért akciózik a párt.

Telekrendezésre hivatkozva több, mint 350 liter olajat öntöttek a Kaposba tartó patakba

A szomszédos utcában észrevették az olajos vizet, így sikerült megakadályozni, hogy a szennyezés elérje a folyót.