Kivágják a fákat, de azt nem mondják meg miért

2019-07-22 16:11 | #Kaposvár #Zöld

A KPSVR.hu már korábban beszámolt a színházpark fairtásaival kapcsolatban. Több fát is megjelöltek, melyeket nagy valószínűséggel ki fognak vágni. Ezért megkerestük a városi önkormányzatot, hogy többet tudjunk meg az ügyről, viszont újra és újra zárt ajtókba ütköztünk.

Először a városgondnokságot kerestük fel, ahol azt mondták, az ilyen „kényes területek”, mint amilyen a színházpark, az a főkertész, Dombos Borbála Regina fennhatósága alá tartozik, aki azonban nem volt elérhető, mert jelenleg a nagyberuházásokkal foglalkozik. Elfoglaltságai miatt azóta sem tudtuk felvenni vele a kapcsolatot.

Ezek után e-mailben próbáltunk választ kapni kérdéseinkre. Ehhez azonban szintén plusz köröket kell futnia szerkesztőségünknek, ugyanis már többször is tudtunkra adták, hogy csak akkor nyilatkozhatnak nekünk, a sajtónak, a városháza dolgozói, ha előtte a városháza sajtósának, Mágó Armandnak küldjük el kérdéseinket. Ez meg is történt, azonban e-mailünkre szintén nem kaptunk még választ, illetve telefonon sem tudtuk elérni a sajtóreferenst.

Egy szó, mint száz, nem óhajt a városháza válaszolni a kérdéseinkre. Továbbra sem tudni, hogy miért jelölték meg a fákat, nem tudjuk mi áll a fák állapotát felmérő jegyzőkönyvben, ha készült ilyen egyáltalán, ezért azt sem tudni milyen indokkal fogják azokat kivágni. A városvezetés kafkai bürokráciája tesz arról, hogy ne juthasson el információ a választópolgárokhoz.

Szerző: Bogdán Erik