Özönvíz Kaposváron. Az esőzésnek nincs vége

2019-07-28 10:49 | #Kaposvár

Tegnap este Kaposvárra is lecsapott az egész országot sújtó, brutális jégesővel járó vihar. Kaposváron ugyan kisebb jégeső volt, azonban az Időkép oldalára feltöltött képek alapján az ország más területein dió és sárgabarack nagyságú jégdarabok estek, súlyos károkat okozva. Az eső ma is esik és az előrejelzések szerint egész délután és este is kitart.

Kaposvár belvárosában a szokásos özönvíz és a letört ágak okoztak problémát, de a város többi részéről is jelentettek károkat. A katasztrófavédők mentek a Petőfi utcába egy tizenöt méteres, parkolóra dőlt fához, illetve a Léva közben a garázssorra dőlt egy nagyméretű fa. A Kontrássy utcában is elzár egy mellékutat egy kidőlt fa. A Kossuth Lajos utcában pedig több kidőlt fa is akadályozza a közlekedést. A tűzoltók folyamatosan hárítják el a károkat, majd indulnak a következő káresemény helyszínére - írják a katasztrófavédők.

A Kapocs Közösség facebook csoportba feltöltött videó alapján brutálisan elázott a belváros. Ez nem újdonság, hiszen minden esőzés alkalmával ez van. Viszont szakemberektől megtudtuk, hogy a csatornavíz és a szennyvíz keveredhet egymással és az utcákon hömpölygő víz egy része a szennyvíz is lehet. 

Vélhetően a Gárdonyi és a Toldi iskola is leázott, amint kapunk részletes információkat a történtekről, azonnal közzétesszük.

 

 

 

 

Szerző: KPSVR

Képek: forrás: kapos.hu készítette: Fülöp Zsolt