Hamis általános iskolás bizonyítvánnyal tette le a jogosítványát

2019-08-07 09:45 | #Kékfény

A Kaposvári Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a 24 éves kaposvári férfival szemben, aki azért vett magának hamis általános iskolai bizonyítványt, hogy jogosítványt szerezzen.

A vádlott nem végezte el az általános iskolát, így nem rendelkezett a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges alapfokú végzettséggel. Azért, hogy ezt a követelményt megkerülje, 2018 januárjában Budapesten kiállíttatott magának egy hamis általános iskolai bizonyítványt, majd Kaposváron beiratkozott egy autóvezetői tanfolyamra.

A férfi a tanfolyam elvégzése után a hamis bizonyítvány bemutatásával gépjárművezető vizsgára jelentkezett, amit sikeresen teljesített, ezt követően pedig eljárást kezdeményezett a Kaposvári Járási Hivatalban a jogosítvány kiállítása érdekében. Miután a vádlott megszerezte a valótlan okiratok alapján kiállított jogosítványt, a kaposvári nyomozók tudomást szereztek az esetről és büntetőeljárást indítottak a férfi ellen.

Az ügyészség a korábban már büntettet, de a nyomozás során beismerő vallomást tett vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Forrás: Kaposvári Járási Ügyészség

Fotó: KPSVR.hu