25 alkalommal riasztották a tűzoltókat a hétvégén – KÉPEK

2019-08-12 10:03 | #Kékfény

Huszonöt alkalommal riasztották Somogy megyében a tűzoltókat a hétvégén. Ezen kívül tizennyolc somogyi tűzoltó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pusztító vihart követő kárfelszámolásban vett részt.

Kigyulladt egy kirándulókat szállító busz motortere pénteken a 65-ös főúton, Som település közelében. Az esethez a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak. A buszon harminc gyerek és nyolc kísérő utazott, valamennyien épségben el tudták hagyni a járművet. A buszsofőr és két arra közlekedő lélekjelenlétének köszönhetően nem történt nagyobb tragédia, ugyanis porraloltó-készülékekkel elfojtották a lángokat. A kiérkező tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a járművet, így győződtek meg arról, hogy a tüzet sikerült megfelelően eloltani. A buszt üzemeltető cég gondoskodott az utasok továbbszállításáról.

Kisteherautó és egy személyautó karambolozott péntek délután a Kaposvár és Sántos közötti úton. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói és Kötél egyesület önkéntes tűzoltói vonultak, a mentési munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek a kisteherautóból két beszorult embert, valamint a személyautó sofőrjét feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki, majd átadták őket a mentőknek.

Összeütközött egy motorkerékpár és egy személygépkocsi az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Balatonboglár közelében. A belső sávban történt a baleset, amelyhez a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a motorkerékpárt és megszüntette az olajfolyást.

Egy pótkocsis traktor és egy személyautó ütközött össze szombat este Vésén, a 61-es főúton. Az ütközés következtében a traktor és üres pótkocsija felborult, az autó az árokba csúszott. A műszaki mentést a böhönyei önkormányzati tűzoltók végezték.

Somogyszentpálra egy szorult helyzetbe került ló mentéséhez riasztották a marcali hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat június utolsó napján. A jószág hátsó lábaival egy udvaron ásott gödörbe lépett és úgy belecsúszott, hogy szinte csak a feje látszott ki. A tűzoltók a gödörtől rézsűt ástak, majd a lovat hevederekkel átkötve egy erőgép és egy magasból mentő segítségével megemelték, majd kivezették szorult helyzetéből. A mentést követően az ügyeletes állatorvos megvizsgálta az állatot és annak állapotát rendben találta.

Forrás: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság