Az országos lakájmédia célba vette a siófoki összefogást

2019-08-15 10:34 | #Kitekintés #Politika

Korábban már beszámoltunk a Becsülettel Siófokért Egyesület létrejöttéről, mely a siófoki ellenzéki pártok és a jelenlegi független polgármester, Dr. Lengyel Róbert között jött létre. Az összefogásra az országos kormánypárti média is felfigyelt, és szinte azonnal megpróbálták bemocskolni és aláásni nemcsak az összefogást, hanem magát Siófok városát is.

A Becsülettel Siófokért Egyesület a követező sajtóközleményben vonta felelősségre a hazugságokat terjesztő lakájmédiát, illetve felszólítja a város fideszes politikusait, hogy hivatalosan is határolódjanak el a fideszes sajtó kijelentéseitől:

"Siófok városát példátlanul súlyos, igaztalan támadás érte a Fidesz országos médiája részéről, immár közel egy hete. 

A Fidesz siófoki szervezete, képviselő-testületi frakciója azonban hallgat, ezidáig nem határolódott el a Ripost és a Pesti Srácok hazug állítások tömkelegét tartalmazó, városunk hírnevét rendkívüli módon romboló írásaitól. Melyeknek a célja ugyan a közelgő választásokra való tekintettel a független polgármester lejáratása, ám a kormányszócső-médiumok sara ezúttal minden siófokira ráfröccsent; polgármesterre, fideszes és nemfideszes képviselőre, vendéglátós vállalkozóra, vagy egyszerű városlakóra. 

 „Sétányát ellepték a zsebesek, a prostituáltak és az erőszakos árusok, akik miatt szinte már élhetetlen a Balaton fővárosa. Bár Siófok mindig is a buli városa volt, abszurd módon a helyzet azóta csak romlott, hogy a város polgármestere a Jobbik támogatásával a korábbi rendőrkapitány lett… – írja a Pesti Srácok. – Siófok családi üdülőhely helyett fertő lett, ahol a gyermekeiket sem engedik ki szívesen az utcára…Az utóbbi években rengeteget romlott a helyzet...A problémához hozzájárul, hogy csökkentették a biztonsági szolgálatra fordított kiadásokat...”

A Becsülettel Siófokért Egyesület, valamint a Siófokon helyi szervezettel rendelkező ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP) vezetése és tagsága visszautasítja a propagandamédia hazugságait és egyetért azzal, hogy a város önkormányzata kérjen helyreigazítást az érintett sajtóorgánumoktól, valamint indítson peres eljárást/eljárásokat az ügyben. Úgy véljük, a jó érzésű, józan gondolkodású siófoki polgárok egyként határolódnak el a fent idézett hazug állításoktól. 

Tisztelettel arra kérjük a Fidesz siófoki szervezetét, képviselő-testületi frakcióját, hogy ezúttal emelkedjenek felül a pártérdekeken, adják föl napok óta tartó hallgatásukat és csatlakozzanak a város hírnevét súlyosan romboló, igaztalan állítások elítéléséhez. Közelgő választási kampány ide, vagy oda, ezúttal álljanak az igaztalan állításokat azonnal visszautasító, helyreigazítást és peres eljárást kezdeményező polgármester mellé a város érdekében, mutassák meg, hogy jó lokálpatrióták, hogy vannak helyzetek, amikor a városérdek felülírja a pártérdeket! Ellenkező esetben a nem csupán pártban, politikában gondolkodó siófoki többség kénytelen lesz úgy venni hallgatásukat, hogy egyetértenek.

Egyetértenek azzal, hogy

- „szinte már élhetetlen a Balaton fővárosa”

- a helyzet azóta csak romlott, amióta dr. Lengyel Róbert a polgármester

- „Siófok családi üdülőhely helyett fertő lett, ahol a gyermekeiket sem engedik ki szívesen az utcára”

– „A problémához hozzájárul, hogy csökkentették a biztonsági szolgálatra fordított kiadásokat”

A Becsülettel Siófokért Egyesület, valamint a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP helyi szervezete biztos abban, hogy a fenti hazugságokat a Fidesz helyi szervezetének egyetlen tagja, de még csak szimpatizánsa sem vallja.

Hiszen számukra is közismert:

– A dr. Lengyel Róbert polgármester által a Petőfi sétány katasztrofális közbiztonsága (évi sok száz bűncselekmény, stb.) kapcsán előterjesztett őrzés-védelmi koncepció nyomán 2016. nyarától radikálisan csökkent a korzón elkövetett bűncselekmények száma; 2018-ban már csak a 2016 előtti nyarak esetszámának10 százalékát (!) regisztrálta a rendőrség;

– A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye (2019. 08. 12., 17 óra 59 perc, A számok magukért beszélnek címmel)) szerint „a hivatalos statisztikai adatok alapján évek óta javul a közbiztonság, egyre kevesebb bűncselekmény történik. A Petőfi sétányon június 1. és augusztus 11. között 2016-ban 74 bűncselekményt regisztráltak, míg idén 26-ot, melyből 13 esetben már rendőrkézre került az elkövető. A fenti időszakban ráadásul a 72 napból 48 olyan nap volt, amikor egyáltalán nem történt bűncselekmény...Siófok és a Petőfi sétány közbiztonsága továbbra is kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes”;

- Dr. Lengyel Róbert polgármesternek a sétány közbiztonsága javítását célzó koncepcióját, akár csak az akcióterv idei költségeire szánt pénzösszeget (50 millió forintot, hasonló célra a 2016 előtti években, évtizedekben 0, azaz nulla forint szerepelt a város költségvetésében) egyhangúlag, azaz a Fidesz-frakció egyetértésével fogadta el a képviselő-testület.

A Becsülettel Siófokért Egyesület, valamint az öt, helyi szervezettel rendelkező ellenzéki párt vezetése úgy gondolja, különösen a rendőrség által kiadott, kifejezetten a kormánymédia-birodalomhoz tartozó sajtóorgánumok hazugságait cáfoló közleményben olvasottak után nem lehet kérdés, a tényeket ismerő siófoki lokálpatrióták melyik oldalon állnak. Mi a városén állunk".

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: Index.hu