Tetőcsere miatt zárva tart a gyermekkönyvtár

2019-08-23 13:54 | #Kaposvár

A Takáts Gyula Megyei Könyvtár gyermekkönyvtára már lassan két hónapja be van zárva. A könyvtár weblapján olvashattuk, hogy felújítások miatt nem mehetnek be a látogatók a második emeletre.

FRISSÍTÉS: Nem sokkal cikkünk megjelenése után megkeresett minket a könyvtár egyik dolgozója, és további információkkal látta el szerkesztőségünket. A könyvtár tetejét is a Szemeco Kft. cseréli, és a cég korábbi baklövései miatt nagy a feszültség és sokan aggódnak a dolgozók között az új tető miatt. Arról nem is beszélve, az eredeti megállapodás szerint a tetőnek már készen kellett volna lennie az iskolakezdésre, eközben még mindig csak az álmennyezet áll. Így, hogy késik a tető a gyermekkönyvtári csoportlátogatások és foglalkozások is mind el fognak maradni, melyek kritikus és kulcsfontosságú részeit alkották a könyvtár mindennapjainak.

A könyvtár dolgozóitól megtudtuk, tetőcserét fognak végrehajtani az épületen, ezért zárták le a gyermekkönyvtárat. Korábban már többször is beázott a második emelet, az idei esőzések, melyek a Gárdonyi és a Toldi felújításánál is komoly gondokat okoztak, a könyvtár esetében is problémás helyzeteket idéztek elő. Azt azonban megtudtuk az ott dolgozóktól, hogy komolyabb kár nem keletkezett sem az épületben, sem pedig a könyvekben. Azt, hogy mikor lesz kész a tető és újra hozzáférhető a harmadik emelet a látogatók számára, egyelőre nem tudni. Információink szerint a tetőcsere előkészítése csak az elmúlt pár hétben vette kezdetét.

Amíg lecserélik a tetőt, addig a második emeletre csak a dolgozók mehetnek fel, így a programok, melyeknek a gyermekkönyvtár adott otthont, jelenleg szünetelnek, viszont a gyerekrészlegről továbbra is lehetséges a könyvkölcsönzés, csupán a felnőtt részlegen keresztül. 

Arra a kérdésünkre, hogy melyik cég végzi a tetőcsere kivitelezést nem tudtak válaszolni a könyvtár dolgozói.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: sinosz.hu