Internetes csalókat fogtak az atádi rendőrök

2019-08-28 17:17 | #Kékfény

A nagyatádi nyomozók két személyt vettek őrizetbe, akiket internetes csalással gyanúsítanak.

Az ügy adatai alapján egy 42 éves nő és 34 éves férfi társa 2019 februárja és áprilisa között különböző mezőgazdasági erőgépeket hirdetett eladásra egy internetes apróhirdetési oldalon. A hirdetésekre jelentkezőket rábírta, hogy előre utalják el a megvásárolni kívánt termék árát, azonban a pénzükért nem kaptak semmit.

A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a dunaújvárosi és dunaegyházi lakosokat, akiket csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki a Nagyatádi Rendőrkapitányságon. A két gyanúsítottat 2019. augusztus 27-én őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fel szeretné hívni a figyelmet az internet rejtett veszélyeire. Sokan esnek áldozatul az online csalóknak és átveréseknek

Amennyiben magánszemélytől kíván valaki vásárolni, kérjen bővebb tájékoztatást a termékről, az átvétel, a postázás, valamint a biztonságos fizetés lehetőségeiről! Minden esetben kérjen olyan képeket, amelyeket az eladó készített! Kérje el az eladó adatait, majd vegyék fel vele a kapcsolatot és hívják fel telefonon is! Vessék fel a személyes átvétel lehetőségét is! Amennyiben az eladó ezt elutasítja, úgy a személy hitelessége megkérdőjelezhető. Idegen személyeknek soha ne utaljunk, vagy küldjünk előre pénzt! Használjuk az utánvétes postázást!

Az adásvételről folytatott beszélgetéseket, a telefonszámokat, email címeket, internetes adatokat mindig le kell menteni, meg kell őrizni!

Forrás: police.hu

Fotó: pexels.com