Horváth Ákos a legesélyesebb polgármester-jelölt

2019-09-06 09:19 | #Kaposvár #Politika #Kitekintés

A 2018-as országgyűlési választásokkal ellentétben a 2019-es önkormányzati választásokra az ellenzéki pártoknak országszerte sikerült megtalálnia az egységet, és közösen, egy esélyes jelöltet indítva a polgármesteri székért és az adott körzetekben veszik fel a harcot a Fidesz-KDNP ellen. Kaposváron is megszületett ez az egység, és már több, országos médium és szervezet is elismerte: Horváth Ákos az egyetlen esélyes ellenzéki polgármester-jelölt.

A környéken jól ismert, de a politikában eddig nem járatos építési vállalkozó, Horváth Ákos az összellenzéki jelölt – írja a 444-hu a legesélyesebb polgármester-jelölteket összefoglaló cikkükben. Az írásban arra is kitérnek, a Fidesz mindösszesen csak 49 százalékot ért el a májusi választáson, így az ellenzéki összefogás szoros küzdelemben, de legyőzheti a 94 óta regnáló Szita Károlyt. Sok körzetben 1-2 szavazaton múlhat az ellenzéki győzelem vagy vereség.

Rögösen indult a közös munka, de végül a Mindenki Magyarországa Mozgalom is beállt a Kaposváriakért Egyesületet és Horváth Ákos független polgármester-jelöltet támogatók táborához. Az MMM weboldalán Horváth Ákos szerepel a legerősebb és legesélyesebb polgármester-jelölteket felsorakoztató listájukon.

Horváth Ákos az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt, aki érdemi kihívója Szita Károlynak. Olyannyira hogy közös akciói a Kaposváriakért Egyesülettel már most lépésre kényszerítette a városvezetést többek között a szülészet felújítását illetően.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: KPSVR.hu