Példát statuáltak az időseket átverő nőből

2019-09-09 10:19 | #Kékfény

A Kaposvári Járásbíróság 3 évi börtönbüntetésre és 4 évi közügyektől eltiltásra ítélte azt a büntetlen előéletű kaposvári nőt, aki egy idős, valamint egy súlyosan beteg asszonyt csapott be, továbbá két gazdasági társaságnak is kárt okozott.

A vádirat lényege szerint a nő mindkét sértett bizalmába férkőzött, folyamatosan kereste őket és tőlük különböző indokokkal – ruhára, ételre, számlákra – pénzt kért kölcsön, az idős korú sértett ékszereit is elkérte átmeneti pénzzavarra hivatkozva. A vádlott jövedelmi viszonyai nem tették lehetővé, hogy hitelt vegyen fel, illetve, hogy internet előfizetést kössön, ezért a sértettekkel elhitette, hogy nekik nem kell semmit fizetniük, így kössék meg saját nevükre a szerződéseket. A vádlott azonban a hitelkeretet felélte és az internetet használta, de a számlákat nem rendezte.

A 42 éves nő az általa elkövetett bűncselekményekkel több mint 700.000,-Ft kárt okozott.

A járásbíróság a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében, továbbá kisebb kárt, valamint szabályértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségében.

A bíróság az ügyészségi indítványnak helyt adva a bűncselekmények kiemelt tárgyi súlyára figyelemmel halmazati büntetésül a vádlottat 3 évi börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett

Forrás: Kaposvári Járásbíróság

Fotó: pexels.com