Minden ellenzéki szervezettel együttmőködne a KE

2019-09-11 10:02 | #Kaposvár #Politika

A Kaposváriakért Egyesület ma reggel kiadott közleményében egyértelműen kijelentik, minden ellenzéki szervezettel együtt akarnak és fognak működni az önkormányzati választáson. Azt is bejelentették, bármely szervezet javára szívesen visszalépnek, ha azok esélyesebb jelöltet tudnak állítani. Közleményük teljes szövegét itt olvashatják!

"Kedves Kaposváriak!

Mi győzni akarunk! Az előző két választás is megmutatta, hogy többségben vagyunk, így nem is lehet kevesebb a célunk. A 2018-as választáson elért több, mint 55 százalék, illetve a májusban elért 51 százalék azt mutatja, hogy van esélyünk leváltani a Fidesz-KDNP-t Kaposváron. 

Egyedül nekünk van esélyünk! 

A Kaposváriakért Egyesület, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és az Mindenki Magyarországa Mozgalom szövetsége elsöpörheti végre a kormánypártok uralmát Kaposváron. Továbbra is nyitottak vagyunk bárkivel szövetségre lépni, aki hozzánk hasonlóan győzni akar. Mi nem néhány helyen akarunk osztozkodni, hanem a többséget akarjuk megszerezni és Szita Károlyt akarjuk leváltani. 

Az ellenzéki szavazók győzni akarnak, és mi megadjuk nekik ezt az esélyt!

Horváth Ákos polgármesterjelölt le tudja győzni Szita Károlyt, az ellenzéki összefogás pedig ki tudja harcolni a közgyűlési többséget. Győzni csak úgy lehet, ha mind a 12 körzetben egy esélyes jelölt áll a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, illetve, ha a legszélesebb támogatást élvező Horváth Ákos áll szemben Szita Károllyal.

A Kaposváriakért Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-MMM alkotta szövetség kész bárhol visszaléptetni jelöltjeit. A 7 szervezetből álló, 50 százalék feletti támogatottságú szövetség bármely ellenzéki szervezet javára vissza fog lépni, aki esélyesebb jelöltet tud kiállítani a jelenleg legesélyesebbnek számító ellenzéki összefogás képviselőjelöltjeivel szemben. Ugyanakkor elvárjuk, ha a mi jelöltünk a legesélyesebb egy adott körzetben, akkor a mi javunkra lépjen vissza a többi ellenzéki szervezet jelöltje! Csak így tudjuk biztosítani, hogy mind a 12 körzetben a legesélyesebb jelölt induljon.

Mi győzni akarunk, nem csak egy-két helyen osztozkodni."

Forrás: Kaposváriakért Egyesület

Fotó: KPSVR.hu