Borkai botrány: prostik, drog és Fidesz

2019-10-07 21:39 | #Kitekintés #Politika

A helyzet egyre fokozódik Borkai Zsolt győri fideszes polgármester körül, akiről pár napja folyamatosan kerülnek elő a kompromittáló fotók és videók, melyben két hölggyel mások előtt szexszel, és drogozik. Az ügy egyre kínosabb nemcsak neki, hanem pártja, a Fidesz számára is, pláne így a választások véghajrájában, ugyanis annyit már biztosan tudunk, a videón szereplő egyik hölgy 3 millió forint EU-s támogatást nyert esküvői ruhaszalonjára. Az már csak hab a tortán, hogy Borkai kampányának középpontjába a család fontosságát és a Fidesz-KDNP számára oly fontos keresztény elveket tette. Ezek után ki az, aki hinne neki?

Borkairól a kompromittáló fotók és videók először az "Ez az ördög ügyvédje" nevű blogon bukkantak fel, melyet pár napon belül eltüntettek az internetről, viszont a videók és a képek továbbra is szabadon keringenek az interneten. A Fidesz-KDNP is eltávolodott győri polgármesterüktől, nem léptek fel védelmében.

Borkai nemsokkal a botrány kirobbanása után feltöltött egy közös képet családjáról, a következő felirattal: “Kitartunk. Jóban, rosszban". 

Valós választ a videóra és a képekre a mai napon tett Borkai, melyben részben elismeri a videóban látottakat, viszont szerinte manipulálták is a felvételt. Lemondani nem fog, a közpénzzel való visszaélést és a droghasználatot tagadja.

Mintha megfagyott volna körötte a levegő. Győrben feltűnően nagy a hallgatás az ügy körül, nem szólaltak meg a politikustársak sem, legalábbis nem találtunk egyetlen egy posztot se Kara Ákostól, se Simon Róberttől. Kifejezetten elgondolkodtató, hogy Simon olyan kampány-képet rakott ki a Facebookra, amin a alpolgármesterrel, képviselővel látható, de Borkai nincs a fotón. Ez vajon véletlen, vagy egy utalás a politikus részéről?, írja a boldoguljgyorben blog. Az is valószínű, hogy a videókat és képeket kiszivárogtatott személy közel állhatott Borkaihoz.

Szerző: Bogdán Erik

Fotó: boldoguljgyorben.blog.hu