Szitának rezeg a léc: Orbánt is bevetették

2019-10-08 10:07 | #Kaposvár #Politika

Levelet kaptak a kaposváriak Orbán Viktortól. Ami azt mutatja: Szita alatt rezeg a léc, szüksége van arra, hogy kézen fogják.

Orbán Viktor a tapasztalatok és a politikai elemzők szerint is hátrébb lépett az önkormányzati választási kampányban: egy rosszabb szereplésben nem akar részt vállalni. A Fidesz ugyanis sokat veszített népszerűségéből, elég csak arra gondolni, hogy Szita Károly jelenlegi polgármester a választási plakátjaira nem merte rátetetni a Fidesz emblémáját, pedig 25 éve a Fideszből él.

Orbán Viktor kaposvári szerepvállalása nyilvánvalóan annak a jele, hogy a belső felmérések szerint Szita Károly hátrányba került Horváth Ákossal és a mellette egyesült ellenzékkel szemben. Rossz helyzetéből pedig a megkopott tekintélyű, de sokak számára még mindig imádott Orbán Viktor segítségével próbál kikerülni. Aki mintha magánemberként írta volna a levelét: lemaradt a „miniszterelnök” (nyilván nem lehet büszke kormánya teljesítményére, gondoljunk többek között az egészségügyre, oktatásra, kivándorlásra), s a „Fidesz pártelnök” is (hátha eszünkbe jut a mérhetetlen nagyságú, rendszerszintű korrupció).

Orbán Viktor levele

Sajnos Orbán Viktornak 2019 őszén továbbra sincs más mondandója a migránsozáson kívül, s hogy békét szeretne, miközben ő kezdi és folytatja a lélekromboló harcokat. 

Orbán levelére Horváth Ákos Ervin független polgármesterjelölt válaszolt, melyet egészében itt olvashatnak:

"Tisztelt Kaposváriak!

Azért írok Önöknek, mert már csak néhány nap van hátra az október 13-ai önkormányzati választásig. Most vasárnap a kaposváriak jövőt választanak maguknak.
Nem arról döntünk, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői legyenek-e Kaposvárnak. Hanem arról döntünk, hogy akarunk-e magasabb béreket, a lakossággal tényleges párbeszédet folytató polgármestert és képviselőket, szabad sajtót (és még számtalan a tennivalónk).

Én és a Kaposváriakért Egyesület képviselőjelöltjei (a teljes ellenzéki összefogás: a DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, civilek és az MMM támogatásával) nem harcolni, hanem építeni akarunk. Építeni akarjuk a városunkat, ahová ugyan sok pénz érkezett az utóbbi években (főképp az Európai Uniótól), de ezek elköltése nem látszik meg Kaposváron (hacsak nem a felesleges látványberuházásokra, vagy a határidő letelte után félkész építményekre gondolunk), s ebből nem a kaposvári átlagpolgár gazdagodott. Nem akarok háborúzni a kormánnyal, mi a 25 éve hatalmaskodó Szita Károlyt akarjuk leváltani. Nekem nem a pártlogó a fontos, hanem a teljesítmény, ezért számítok a kiábrándult Fideszesek javaslataira és munkájára is.

Számunkra Kaposvár a legfontosabb. Nekünk a kaposváriak érdeke az első.

Arra kérem, hogy most vasárnap jöjjön el Ön is választani, és szavazzon az egyesült ellenzék jelöltjeire!

Köszönettel:

Horváth Ákos Ervin

független polgármesterjelölt"

Szerző: KPSVR.hu

Fotó: MTI