Változást akartok Kaposváron? Gyertek szavazni!

2019-10-09 13:50 | #Kaposvár #Politika

A kaposvári fiatalok az első adandó alkalmat megragadva menekülnek városunkból. Amint leérettségiznek, egy távoli egyetemet választanak továbbtanulásra – annak ellenére, hogy a Kaposvári Egyetem itt van a szomszédban –, vagy más városba mennek dolgozni, ahol magasabbak bérek és élhetőbb a környezet. Horváth Ákos Ervin független polgármester-jelölt ezen fog változtatni!

A jelenlegi fideszes városvezetés szinte teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a kaposvári fiatalság igényeit. A város lakossága folyamatosan csökken, és nemcsak azért, mert nem születik elég gyerek, hanem azért, mert a fiatal felnőttek máshol akarják elkezdeni életüket, egy olyan városban, ahol magasabbak a bérek, ahol több a lehetőség a kikapcsolódásra, ahol nem ürülnek ki az utcák este hatkor. Sajnos az elmúlt 25 év alatt a város legjobb szórakozóhelyei sorra tűntek el, a kulturális kikapcsolódási lehetőségek palettája pedig igencsak beszűkült. Migránsos riogatással, rezsiutalványokkal és új felüljáróval nem lehet meggyőzni a fiatalságot a maradásra, sem pedig elhitetni velük azt, hogy Kaposváron vár rájuk a jövő. Eddig nem is volt olyan polgármester vagy polgármester-jelölt, aki komolyan vette volna a fiatalság igényeit. Egészen eddig!

– Az, hogy a fiatalok október 13-án hazajöjjenek és elmenjenek szavazni sorsdöntő lehet az eredmény szempontjából. Nekünk ez a választás tényleg fontosabb, mint bármelyik másik generációnak, hiszen a mi életünkre az eredmény nem csak október 14-én, vagy 1 év múlva, hanem 15-20 év múlva is hatással lesz. Itt a tét az, hogy előkészítjük-e a Fidesz 2022-es kormányváltását, vagy hagyjuk, hogy tovább folytassák a demokrácia lebontását, az intézményesített lopást és a tudomány üldözését, ezzel újabb magyar fiatalokat kényszerítve külföldre – mondta el a szavazás fontossága kapcsán Bereczki Dávid, a Momentum Somogy megyei és kaposvári alapszervezetének elnöke, a Momentum TizenX országos alelnöke.

Horváth Ákos Ervin független polgármester-jelölt nemcsak nyugdíjasok és családos kaposváriak számára szeretne egy élhető várost építeni, hanem a fiatalok számára is, azok számára, akik eddig csak karácsonykor jöttek haza Kaposvárra, családlátogatásra. Egy unalmas, lassú és üres város helyett egy fiatalos és élettel teli Kaposvárra van szükségünk, és most megvan a lehetőségetek arra vasárnap, október 13-án, hogy tegyetek ennek érdekében, azzal, hogy hazajöttök szavazni! Ideje kihasználni azokat a lehetőségeket, amiket eddig Szita Károly és a bólogató városvezetés elpazarolt vagy kizsákmányolt.

– Nem idegen számomra a kaposvári tizenévesek problémái, ugyanis két tinédzser lányom van, akiktől szinte naponta hallom, hogy kevés a minőségi szórakozóhely Kaposváron, ezért inkább ők is, barátaikkal a szomszédos városokba, Pécsre vagy Siófokra mennek szórakozni. Ilyenkor a szülők, köztük én is, még hajnali háromkor is rájuk telefonálnak, hogy minden rendben van-e? Ez nekik kínos, én pedig ugyanúgy aggódom értük. Ha megválasztanak Kaposvár polgármesterének, akkor olyan méltó és igényes szórakozóhely komplexum építését fogom szorgalmazni, ami már más városok fiataljait is idevonzza, Kaposvár fiataljait pedig itt marasztalja – fejtette ki jövőbeli terveit a várossal kapcsolatban Horváth Ákos Ervin független polgármester-jelölt.

Itt az idő, hogy a következő generáció hangja is eljusson a politikába, és végre a mi véleményünket, akaratunkat és jövőnket is számításba vegyék! Október 13-án, vasárnap gyertek szavazni!

Szerző: Bogdán Erik