Kaposvár a miénk

Kpsvr.hu

2019-10-11 13:30:45
A következő írást egy olvasónk küldte a KPSVR.hu szerkesztőségének. Írását változtatások nélkül közöljük.Én nagyon szeretem Kaposvárt, de azt tapasztalom, hogy Kaposvár vezetői nem szeretnek engem. De leszűkíthetjük ezt az önző kört Szita Károlyra, hiszen mindenről ő dönt, a többi Fideszes csak bólogat neki. Ha nem felejti el ígéreteit azon nyomban, hogy kimondta, az ide érkezett temérdek pénzből hangulatos, módosabb polgárok által lakott várost építhetett volna.

Én nagyon szeretem Kaposvárt, de sajnos nem lehetek rá büszke. Ha elmegyek egy önkormányzat által megrendelt építkezés mellett, csak a mellette felállított tábláról tudom, hogy az nem összeomlóban van, hanem most éppen összetákolni igyekeznek. De a legnagyobb rombolás a lelkekben ment végbe. Míg az átvett utat már jövőre kátyúzni kell, mert valamiért kimaradt belőle a cement, a békét megteremteni emberöltőbe is telhet. Ezt adta nekünk Szita és a Fidesz.

Valamikor, régebben én is bíztam bennük, szavaztam is rájuk, de a bizalom elveszett. Nem is tudom, hogy mikor: amikor ellopták a magánnyugdíjkasszából a 3000 milliárd forintot ami már örökre elveszett, vagy amikor Taszár elhagyására késztették a sokaknak jómódot hozó amerikaiakat aztán ezt a hibájukat is másokra kenték? Vagy amikor lealacsonyították a „nemzet” fogalmát azzal, hogy még a cimboráknak átjátszott dohányboltokat is így nevezték el? (És ők mondják meg azt is, hogy ki tűzhet ki a szíve fölé kokárdát…) Talán valami apróság lehetett a hosszú sorban, Szita grimasza a tévében, ami elárulta nekem, hogy itt megint valami drága „huncutság” készül. Akkoriban történhetett, amikor a gumiégető építését erőltette.

Akkor fogtak először össze igazán Szita 25 évnyi kiskirálysága alatt a kaposváriak. S most jött el először a lehetőség, hogy le lehet váltani, még akkor is, ha a pálya nagyon lejt a Fidesz kedvére. Övék szinte a teljes média. És rengeteg pénzük van: úgy látom, Szita hetek óta eteti-itatja potenciális szavazóit, jut még arénányi ingyenes Kovács Kati koncertre is. Én azt mondom: nem kéne megalázni a kaposváriakat néhány kiló krumpli osztogatásával, inkább szorgoskodna munkahelyek teremtésén, meg hogy magasabbak legyenek a bérek, s akkor nem csak krumplira futná saját zsebből a kaposváriaknak, hanem melléje húsra is.

Igazából azért írok, mert nagyon szeretem Kaposvárt, és egy picit tartok attól, hogy elveszhet a nagy esély Szita leváltására, s újabb éveket kell várnunk abban reménykedve, hogy gyermekeink, unokáink addig nem vándorolnak el. Mert mintha nem minden „ellenzéki” szervezet akarná ezt a váltást őszintén. Ráadásul ma hallottam egy véleményt, miszerint mindegy, hogy kire szavaznak a Szitával elégedetlen kaposváriak, mert úgyis a Fidesz győz. Persze mindenkinek joga van butaságokat állítani, de én ezt nem hiszem!

Én nem titkolom: Horváth Ákos Ervinre és a Kaposváriakért Egyesület jelöltjeire fogok szavazni, akik mellett összefogott az egyesült ellenzék. A munkám olyan, hogy gyakran járok haza arrafelé éjszaka, s szinte mindig látom, hogy a kampányközpontjukban még hajnali négy órakor is világít a villany – dolgoznak. Értünk.

Egy valamiben tér el a véleményem Horváth Ákos Ervinétől, akivel kapcsolatban meg kell jegyeznem: jó látni, hogy Bod Péter Ákos és Iványi Gábor eljött hozzá. S ami még jobban tetszik nekem (s ezt is ismerőseimtől és a világhálóról tudom): volt több hozzám hasonló „kisember” Horváth Ákos Ervin „felbukkanása” elején, aki kötözködött, hogy ki ő és mit akar, majd miután találkoztak vele, rögtön melléje álltak, és ezt nem is titkolják. Szóval Horváth Ákos Ervin azt mondja – s ezt neki elhiszem -, nem harcolni, hanem építkezni akar, s neki nem a pártlógó a fontos, hanem a teljesítmény, így számít a kiábrándult Fideszesek javaslataira és munkájára is. Ez szerintem is helyes. Ugyanakkor azt gondolom: ha az egyesült ellenzék nyerni tud Budapesten és több megyeszékhelyen, így Kaposváron is, akkor ez lehet az ugródeszka a 2022-es országgyűlési választások sikeréhez. Mert akkor meg lehet mutatni, hogy lehet emberségesen, szakemberek véleményét meghallgatva várost vezetni. Különben marad a mocsár, ami mindig csak lefelé húz. Mindenki elszámol a felelősségével egyszer ebben a következmények nélküli országban is, hogy mit tett vagy nem tett, ha másnak nem majd a gyermekeinek.

Én nagyon szeretem Kaposvárt, s azt szeretném tapasztalni, hogy én is fontos vagyok Kaposvár vezetőinek. Meg a szomszédom, a mellettünk lévő utca, és a többi választókerület lakói is fontosak. S nem csak akkor, amikor a szavazatunk kell, ötévente.

De most – mint ahogyan a Kaposváriakért Egyesület egyik molinóján olvastam – nézőkből bírók lehetünk. Kaposvár nem kizárólag Szitáé. Nem Szitáé és a bólogatóié. Kaposvár az enyém és a tiéd is. Kaposvár szerintem a miénk. Csak fél órányi idő, és egy jó helyre tett „x” kell ahhoz, hogy tényleg így legyen.

Fotó: KPSVR.hu

Szólj hozzá!

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.

Elengedhetetlen eszközök kutya vagy macska tartásához

Hazánkról tényleg elmondható, hogy kutya- és macskabarát, hiszen összehasonlítva más országokkal, rengeteg családban van egy vagy több házi kedvenc, függetlenül attól, hogy az az ingatlan lakás vagy ház. 

Egy kis segítség a vőlegények számára az esküvői öltöny kiválasztásához

A megfelelő öltöny kiválasztása a vőlegény számára sokszor háttérbe szorul, pedig az esküvői készülődés során legalább annyira fontos, mint az, hogy milyen színű lesz a meghívó vagy a koszorúslányok ruhája.

Különleges whiskyk a Skót Alföldről

A Skót Alföld a második legnagyobb whiskygyártó régió. Érdemes megismerni néhány érdekességet vele kapcsolatban, és megkóstolni néhány különleges italát.

Erre a termékre szükséged lehet a hálószobában

Léteznek olyan termékek, amelyek arra hivatottak, hogy a hálószobában töltött perceket még édesebbé tegyék. Ezek nemcsak a hangulat fokozásáról gondoskodnak, hanem megóvhatnak minket diszkomfortos élményektől, esetlegesen kellemetlen sérülésektől. 

Hogyan történik a tetőfedés? Mire kell figyelni?

Azzal valószínűleg nem mondunk újdonságot, hogy a tető az egyik legfontosabb része minden épületnek.

Sérült gyerekekre hivatkozva, kamupapírokkal gyűjtött adományokat két romániai férfi

Kaposváron 20 ezer, Siófokon valamivel több, mint ötezer forintot csaltak ki a jószándékú járókelőktől egy óra alatt, ám a rendőrök hamar elfogták őket.