Nagyon szoros lesz: Szita is listáztat Kaposváron.

2019-10-12 18:26 | #Kaposvár #Politika

Szombaton reggel egy szimpatizánsa két papírt dobott be Horváth Ákos Ervin kaposvári független polgármesterjelölt (akit a Kaposváriakért Egyesület és az ellenzéki pártok támogatnak) otthoni postaládájába. Telefonon is jelezték neki, hogy újabb Kubatov-listákról van szól.

Horváth Ákos Ervin azonban nem Kubatov-listákat, hanem Szita-listákat talált a postaládájában. Szerény kivitelben, egy A4-es gépírólapon egyszerű írással utcanevek és házszámok sorakoznak. A házszámok egy része piros színnel be van karikázva (néhány ki van javítva). Ők lennének a biztos Fidesz-szavazók? Ebben az esetben a választás eredménye valóban nagyon szoros lesz.

Elsőként a KPSVR.hu írta meg, hogy pénteken délután a kaposvári ellenzéki összefogás szimpatizánsainak sikerült lefényképezniük az úgynevezett Kubatov-lista négy oldalát (a tudósítást eddig átvette a 444.hu, a 24.hu, a magyarnaracs.hu, a nepszava.hu és a szeretlekmagyarorszag.hu). A kpsvr.hu szerkesztőségéhez Horváth Ákos Ervin, az ellenzék által támogatott, független polgármesterjelölt juttatta el a Kubatov-listát, melynek oldalai vonalkóddal vannak ellátva. Az ellenzéki polgármesterjelölt elmondta, hogy nevek vannak felsorolva, lakcímmel és a legtöbbjük mellett telefonszámmal. Látható, hogy a fideszes aktivistáknak karikába írt betűkódokat és számokat kellett beikszelnie a következő kategóriákban: T (támogat), E (elutasít), B (bizonytalan), N (nincs otthon), R (rossz cím), G (egyéb), M (mozgássérült), H (elhunyt), K (elköltözött). A fideszes aktivistának tudjuk a nevét, két szemtanú szerint munkája teljesítése közben nem látszott lelkesnek…

Azt a 444.hu 2015-ös összeállítása szerint tudjuk, hogy a Fidesz 2013-ban óránként 900 forintot, 2014-től pedig 1000 forintot fizetett ezért a munkáért fiataloknak. (A mostani összeget nem tudjuk, de eltelt azóta 5 év…) Plusz pénzt kapott, aki vállalkozott az ellenfelek plakátjainak letépéséért. A Fidesz eddig ilyen módszerek segítségével ért el sikereket a választásokon.

Szerző: KPSVR.hu

Fotó: KPSVR.hu