Három évre súlyosbították a bántalmazó bűntetését

2019-10-28 10:17 | #Kaposvár #Kékfény

Eredményesen fellebbezett az ügyészség az élettársát rendszeresen bántalmazó férfi ügyében A Somogy Megyei Főügyészség eredményes fellebbezése folytán súlyosította a Kaposvári Törvényszék annak az 52 éves kaposvári férfinak az ügyében hozott ítéletet, melyben a vádlottnak azért kellett felelnie, mert rendszeresen bántalmazta volt élettársát.

A vádlott és a sértett élettársi kapcsolata a férfi bántalmazó magatartása miatt korábban megszakadt. Évekkel később azonban újra találkoztak, ekkor a vádlott anyagi támogatásban részesítette a sértett, aki ezért hálából és bízva abban, hogy a férfi megváltozott, megengedte, hogy rövid idegig a lakásában maradjon. A sértett ezen időszakra elköltözött. 2018 májusában azonban a sértett pár napig a lakásban tartózkodott. 

A rövid, alig 10 napos időszak alatt azonban a vádlott újra tettlegesen lépett fel a sértettel szemben, akit három alkalommal könnyű, míg egy alkalommal súlyos – bordatöréssel járó - sérüléseket okozva azért bántalmazott, mert a sértett bujkált előle. A Kaposvári Járásbíróság a férfit – a vádtól eltérően – enyhébben minősülő kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség a súlyosabb bűncselekmény megállapítása és a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést. 

A Kaposvári Törvényszék az ügyészi fellebbezéssel egyetértve a vádlottat végül az eredeti vádirati minősítésnek megfelelően a súlyosabban minősülő – 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett - kapcsolati erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, míg a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamát egyaránt 3 évre emelte fel. Kaposvár, 2019. október 28.

 

kpsvr.hu

forrás: ugyeszseg.hu