Rihanna egy pornófilmben. A pornóipar segítheti a deepfake fejlődését

2019-11-03 10:05 | #Kitekintés

A deepfake videók 96 százaléka pornó, derül ki a  Deeptrace kutatásából. Ezeket a hamis pornó videókat valamelyik nagy, nemzetközi sztár nevével „reklámozzák”, hogy minél több kattintást érjenek el – írja az index.hu

Olyan, mint a photoshop, csak videóban

Olyan, mint a photoshop, csak videóban. Röviden így lehet jellemezni a deepfake videókat. A deepfake kifejezés a deep learning és fake szavak összevonásából ered, mert minél több információt kap a gépi tanulással felvértezett algoritmus (deep learning), annál valósághűbb, de hamis (fake) videó az eredmény – írja az index.hu.

A pornóipar segíti a fejlődést

Jelentős kattintásszámot lehet elérni egy olyan pornó videóra, melyben valamelyik nemzetközi sztár szerepel a címében. Így kerülhetett Rihanna, Kate Perry, vagy Jessica Alba is egy pornóvideóba, ami természetesen hamis. A látogatottság pénzt generál a reklámok által, így megéri a deepfake pornó videókat tökéletesíteni.

prn2
csocs

Zsarolás

Nem kell sok fantázia hozzá, hogy belássuk, a hamis pornó videók tökéletesen alkalmasak zsarolásra vagy lejáratásra. Az eddigi deepfake videókon még látszik, hogy hamisítványok, de hamarosan, a technológia tökéletesedésével, megjelennek a profi minőségű kompromittáló videók. Itt nem is hírességekre kell gondolni, mint a zsarolható személyek, hanem átlagemberekre, akiknek nagyon kellemetlen lenne, ha a környezetük látna róluk egy szexvideót. 

Deepfake videók:

 

Forrás: index.hu

Képek: index.hu