Fejes: Több alkalmas ember is van

2019-11-06 09:13 | #Kaposvár #Politika

Fejes Istvánt, a Kaposváriakért egyesület elnökét kérdeztük a választásról, visszalépésről, mandátum felvételről és a jövőről.

Október 22-én lemondott a listás mandátumáról. Mi volt az oka?

Tizenkét körzet megnyerését tűztük ki célként. Elégedett lettem volna a testületi többséggel is, de, hogy nem nyerünk körzetet, erre nem is gondoltam. Ebben a helyzetben úgy gondoltam, nem én vagyok a legalkalmasabb személy, hogy a közgyűlésben tevékenykedjem.

Reális cél volt a tizenkét körzet megnyerése?

Természetesen. Látszott, hogy az önkormányzati választáson a különböző pártok támogatói összeadhatók, így a 2018-as országgyűlési és a 2019-es EP választás kaposvári eredményiből kiindulva reális elképzelés volt.

Akkor miért nem sikerült?

Sok összetevője van. Nyilván mi is követtünk el hibákat, de a legjelentősebb az volt, hogy a Pszp és a Szőlősgazdák nem akartak érdemben együttműködni. Hét körzetet buktunk el úgy, hogy a fideszes jelölt 50 százalék alatt volt, tehát nyerhető lett volna, ha egy jelölt indul.

Önök miben hibáztak?

Azt gondolom, hogy kevés volt az utcai jelenlétünk. Csináltunk akciókat, de a jelölteknek ennél is többet kellet volna az emberek között mozogni. 

Mi lesz a megüresedett mandátumokkal?

Hosszútávon gondolkodunk, próbáljuk a legoptimálisabb megoldást megtalálni. Ki fogjuk alakítani a folytatás kereteit és ennek tükrében próbáljuk a személyi kérdéseket is kezelni, de az nyilvánvaló, hogy több alkalmas ember is van a helyekre.

Olvashattuk a Kaposvár Most oldalán, hogy Felder-Pintér párharc van. Igaz ez?

Közösen kell alakítanunk a dolgainkat, ebbe nem férnek bele egyéni harcok. Akinek harcolni van kedve, az a fideszes képviselőkkel tegye. Leadtunk egy listát, amiben konszenzus volt. Ennek megfelelően töltjük most be a helyeket, de ahogy említettem, bármikor változhatnak a személyek, ha más stratégiát választunk.

Milyen öt évre készülnek?

Munkás öt évünk lesz. Képviselőink feladata az elképzeléseink megjelenítése lesz a közgyűlésben. De terepre is ki kell menniük, minél több emberrel kell találkoznunk, hogy elnyerjük a kaposváriak bizalmát. Összegyűjtjük a problémáikat és képviseli fogjuk őket a közgyűlésben.

 

kpsvr