Az Mszp-s képviselők elárulták az összefogást Budafokon

2019-11-15 10:16 | #Kitekintés #Politika

A Momentum és a Dk kiakadt az Mszp-Fidesz kiegyezésen. Közleményben szólították fel az mszp-s képviselőket a lemondásra. Az Mszp központja felszólította őket a pártból való távozásra is – számol be az index.

A 22. kerületi közgyűlés momentumos képviselője osztotta meg a hírt, hogy az alakuló ülésen a két mszp-s politikus már a napirend megszavazásánál beállt a Fidesz mellé, holott előzetesen az ellenzéki többség abban állapodott meg, hogy nem szavazzák azt meg. Mint ismeretes, a 22. kerületben a fideszes polgármester nyert, azonban a közgyűlés ellenzéki többségű lett, tehát ők vannak döntési helyzetben.

A momentumos képviselő szerint háttéralkut kötött a két mszp-s politikus a Fidesszel, hogy az alpolgármesteri helyeket ne az ellenzék által támogatott momentumos és dk-s képviselő kapja, hanem az egyik mszp-s képviselő legyen az alpolgármester. Az Mszp-Fidesz háttéralku Dankónéból alpolgármestert, míg a másik szocialista képviselőből, Darócziból Szociális Bizottsági elnököt csinált.

A DK közleményt adott ki, melyben azt írják: A Demokratikus Koalíció szerint ez a lépés a Fidesszel szemben álló ellenzéki közösség cserbenhagyása.

Az Mszp központja mind két képviselőt felszólította a mandátum visszaadására és a szocialista pártból való kilépésre – számol be az index.

Forrás: index.hu

Kép: Havasi Gábor Facebook oldal