Teveliné és Felder a képviselők. Egyelőre

2019-11-22 18:02 | #Kaposvár #Politika

Ma döntött a helyi választási bizottság a kérdéses ellenzéki helyek sorsáról. Teveliné Horváth Melinda és Felder Frigyes kerül a két megüresedett ellenzéki helyre.

Ma 13 órakor ült össze a helyi választási bizottság, hogy a két, még be nem töltött helyről döntsön. A testület a választás előtt leadott kompenzációs lista alapján állapította meg a két megüresedett hely jogosultjait Teveliné Horváth Melinda és Felder Frigyes személyében. 

Mint ismert, Horváth Ákos és Fejes István lemondása után állt elő az a helyzet, hogy a jelölőszervezeteknek 30 napja volt arra, hogy egybehangzóan nyilatkozzanak a megüresedett helyek sorsáról. Amennyiben nincs ilyen nyilatkozat, a választás előtt leadott kompenzációs lista alapján kerülnek be a képviselők. 

Ugyan október 24-én volt egy egységes nyilatkozat, mely a kompenzációs lista alapján jelölte meg a személyeket, de ezt másnap visszavonták. Ezután Felder Frigyes és Fejes István vasárnap visszavonta Molnár Tibornétól a korábbi meghatalmazást (a Momentum már korábban elvesztette bizalmát és megvonta Molnárné meghatalmazását – a szerk.) Ennek ellenére mégis leadásra került egy olyan egységesnek látszó nyilatkozat, melynek aláírására már nem volt jogosult Molnárné.

A helyi választási iroda, látva az ellentmondást, felszólította a jelölőszervezeteket, hogy egységesen nyilatkozzanak a két személyről. Mivel nem nyilatkoztak a jelölőszervezetek, így a helyi választási bizottság a kompenzációs listát vette alapul.

Vélhetően Pintér Attila bíróságra viszi az ügyet és ott próbálja bizonyítani saját igazát.

 

kpsvr

Kép: Összefogás választási plakátjai