Megalázóan alacsony bérek a szociális szférában

2019-11-23 12:47 | #Kaposvár #Politika

Szokása szerint dicsérő okleveleit osztogatta Szita Károly kaposvári polgármester. Ezúttal a szociális szakma munkatársainak. No, persze nem a Szociális Munka Napján, hanem napokkal később éppen akkor, amikor mindenki megmozdult a szociális dolgozók megalázóan alacsony bérezése miatt.

A cikk szerzője Varga Zsolt korábban a Somogy Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatója volt, azelőtt pedig Somogy Megyei Önkormányzat Park Szociális Otthon és Módszertani Intézmény igazgatója. 

Akkor, amikor az egész ország tudja már, hogy a hatalom totálisan semmibe veszi az ágazatot, a dolgozóival együtt. Persze Kaposvár az más. Itt minden rendben van, mert "összetartozunk". Szita Károly az ilyenkor szokásos értelmetlen lózungjai helyett inkább arról beszélt volna, hogy mit tett, mit tesz azért, hogy a szociális szakemberek ne nyomorúságosan éljenek, hogy legyen normális és megbecsült életpályájuk a segítő hivatást választóknak.

Szitát ez soha nem érdekelte: őt csak az motiválja, hogy politikai celebként ripacsoskodjon újra és újra.

Nézem és olvasom a tudósításokat a programról. Szitáról szól az is. A néhány rétessel és üdítővel megjutalmazott, amúgy odarendelt (bocsánat: meghívott) szakemberek lelkük mélyén bizonyára másféle elismerésre várnak.

Akik ott voltak az ünnepségen teljesítették a részvételükkel a magasabb elvárásokat. Akik pedig nem, ők éppen dolgoztak, vagy távol maradásukkal üzentek.

Szerző: Varga Zsolt

Kép: internet