Szita borzalmasan kiakadt a közgyűlésen

2019-11-28 17:21 | #Kaposvár #Politika

Egy nem és egy tartózkodás volt a kiváltó ok. A polgármester azt követelte az egyik előterjesztés szavazása után, hogy álljon fel, aki nemmel szavazott és aki tartózkodott, és mondja el, hogy miért tette.

Mivel erre nem került sor, így nem tudtuk meg, hogy ki volt az a két képviselő, aki így szavazott. Szita felháborodását azzal magyarázta, hogy nem érti a két képviselőt, hogy miért nem akarják, hogy a város támogassa a szociális bérlakásban élőket és a nyugdíjasházban lakókat.

Az előterjesztés szövegében az szerepel, hogy a szociális bérlakásban élők 4,5 százalékkal fognak többet fizetni jövőre, a nyugdíjasházban élő nyugdíjasok pedig 2,7 százalékkal magasabb térítési díjjal számolhatnak.

Persze a határozati javaslatok ügyesen csak arról szóltak, hogy a város támogatást biztosít mind a bérlakás állomány fenntartásra 3,1 millió forint összegben, mind a Kaposvári Szociális Központ részére 1,2 millió forintos összegben a nyugdíjasház fenntartására.

A két képviselő vélhetően az emelésre nyomott nemet, illetve tartózkodást. A politikai színjáték megvolt a polgármester részéről.

Kár, hogy Szita Károly fél órával az ominózus szavazás előtt szónokolt arról, hogy soha nem volt ilyen stabil és erős Kaposvár. Ha mindez igaz lenne, akkor miért kell beszedni a nyugdíjasoktól havi 227 forintot, a szociális bérlakásban élőktől pedig átlagosan 679 forintot?

kpsvr

Fotó: PestiSrácok/ Horváth Péter Gyula