„Megengedhető-e politikai alapon elbocsátani egészségügyi dolgozókat…”

2019-12-18 12:46 | #Politika

Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik országgyűlési képviselője kérdezte Kásler Miklós EMMI minisztert, a siófoki kórházban történt elbocsátások kapcsán – számol be a Népszava.

„Megengedhető-e politikai alapon elbocsátani egészségügyi dolgozókat a krónikus orvos- és nővérhiány közepette?” szólt a teljes kérdés, melyre a miniszter helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Rétvári a kórház közleményére hivatkozva nem lát politikai megfontolást a két egészségügyi dolgozó elbocsátása mögött és a betegellátás is zavartalan.

A kórház közleménye viszont az egykori orvosigazgató elbocsátásáról nem tesz említést, azaz nem cáfolja, hogy politikai okai voltak az eltávolításának.

A siófoki jobbikos képviselő azután fordult írásbeli kérdéssel a miniszterhez, hogy – amint azt a Népszava elsőként megírta – novemberben a kórház korábbi orvosigazgatóját, valamint egy felnőtt szakápolóját azonnali hatállyal elbocsátotta az intézmény. Mindketten ellenzékiként vettek részt az önkormányzati választási kampányban, a korábbi igazgató egyéniben – függetlenként – le is győzte kormánypárti riválisát a körzetében.

A nővér a fideszes Witzmann Mihály, Siófok és környéke országgyűlési képviselő Facebook oldaláról osztott meg egy bejegyzést, miután kiderült, több osztályt is bezárnak a siófoki kórházban. A bejegyzést úgy kommentálta: remélhetőleg nem azért vág furcsa arcot a képviselő (Witzmann Mihály) mert urológiai problémája van – tájékoztat a Népszava

Forrás: nepszava.hu

Fotó: H. SZABÓ SÁNDOR / ORFK