Három aranytipp az autópálya matrica vásárláshoz

Kpsvr.hu

2019-12-31 20:59:34
Megszoktuk már, ha egy kérdés pénzügyeinkre érzékenyen hat, akkor arra biztosan készítettek már kalkulátort is, amivel az online térben megkönnyítik döntéseinket. Az autópályamatrica vásárlás pontosan ilyen téma. Nagyon indokolt az előzetes tervezés kalkulátorral (https://www.autopalyamatrica.hu/megyei-autopalya-matrica ), ugyanis nem kevés plusz költség jelentkezhet egy rossz döntéssel. Ha tervezéssel megalapoztuk a vásárlást, januárban már jóleső érzéssel hajthatunk fel az autópályára, hogy a lehető legjobb verziót választottuk.
 

Mit kell mérlegelnünk, hogy tudjunk dönteni?
Ha teljes biztonsággal nem is tudjuk pontosan előre jelezni utazásainkat, mégis létezik 3 alapvető szempont, amire támaszkodhatunk a tervezés során. A hármas pedig: közelítőleg, mely megyéket érintően (hány megyében) fogunk közlekedni az év során, milyen időszakban és így milyen gyakorisággal használjuk a hazai autópályákat. Ha ezekre tudunk közelítő válaszokat, akkor jó döntést hozhatunk matricatípusok vásárlásával kapcsolatban.

Autópálya matrica tábla


A három aranytipp, melyet az https://www.autopalyamatrica.hu/ portál gyűjtött össze:

     1.    Ha maximum 4-5 megyét érintő utakon közlekedünk rendszeresen az év folyamán - akkor az adott megyékre megváltott éves megyei matrica lesz gazdaságos (25.000 Ft). Ha ennél több megyét érintünk, vagy több egyéb alkalmi utazást tervezünk, akkor az országos éves matrica megvásárlása már komolyan szoba jöhet (itt figyelembe kell venni a 2-es javaslatot is)

     2.    Éves matricát a D1 típusú autóra július után már nemigen érdemes venni. Ennél később valószínű a többhavi matrica típus vagy több megyei matrica együttesen éri meg jobban. Ez az "ökölszabály" a kislétszámú D2 típusú autók csoportjára nem áll. Ott ugyanis az éves matrica relatív olcsósága miatt még szeptemberben is érdemes lehet éves matricát vásárolni.

     3.    Ha valaki sokat közlekedik az ország fizetős útjain és felmérte, hogy körülbelül 30-35.000 Ft-ot kellene költenie éves szinten pályamatricákra, akkor érdemes tekintetbe venni azt a - pénzben nehezen kifejezhető értékű - kényelmet és biztonságot, amit az éves országos matrica megvásárlása jelent. Januárban egyszer kell megvenni és egész évben nem kell gondolni matricára; arra, hogy mikor melyik takarékos kerülőutat válasszuk, vagy hogy időben megvettük-e, vagy egyáltalán beszereztük-e már a matricát.

Amivel többet tud a kalkulátor, mintha magunk számolnánk:
     - Az összes fizetős és nem fizetős utat figyelembe veszi, naprakészen és útvonaltervet készít
     - Meghatározza az útvonal által érintett megyéket figyelembe véve a kedvezményeket
     - Térképen mutatja az útvonaltervet és megyéket - ez nagyon megkönnyíti az áttekintést
     - Több útvonalhoz tartozó megyéket összegzi
     - Kiszámolja a megyei matricák költségét és összehasonlítja az éves matrica díjával az adott autótípusra

Forrás: OTS

Kép: origo.hu

Szólj hozzá!

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

Az elkövető egy orosz illegális bevándorló volt.

Kaposvári főnöke volt a több megyében terítő drogbandának - VIDEÓ!!!

Marihuánával, amfetaminnal és kokainnal is üzleteltek.

Mi mindenre lesz szükség a szigeteléshez?

Sok szó esik az épületek szigeteléséről. Mitől lesz energiahatékony, alacsonyabb a számla, környezetbarát és így tovább. Amiről kevesebbet beszélünk, azok az egyéb tényezők egy szigetelt épület esetében – mint például a távtartók szerepe.

Elhunyt Gyenesei István

Az egykori miniszter, közgyűlési elnök, önkormányzati képviselő április 1-én lett volna 76 éves.

Előbb a telefonfülkét, majd élettársát verte szét az őrjöngő férfi

A cukorgyári körforgalomnál nem működött a telefonfülke, emiatt kiakadt a benyugtatózott garázda.

Ne mondj le a famintázatról, de mondj nemet a karbantartásra!

A gyönyörű megjelenésű, színben és stílusban is illeszkedő kerítések teszik teljessé az épületeket, így kialakításukra érdemes áldozni, és a lehető legjobb megoldást választani.

Pofon vágta az ügyeletes orvost a csontrészeg páciens

Kábulatából ébredve először az ápolókra kart rátámadni, végül a doktornak ment neki.

Tippek a lábszag leküzdéséhez

Ha kényelmetlenül érzed magad, ha mások jelenlétében le kell venned a cipődet, akkor mindenképpen olvasd el a mai cikkünket, amelyben számos hasznos tippet adunk a lábizzadás ellen!

Hasznos segítség a baromfiistállók tisztán tartásához: így könnyebben megy a munka

Egy baromfiistálló tisztán tartása komoly kihívás. Kézi erővel történő takarításhoz rengeteg alkalmazott kell. Manapság azonban már van hatékony gépi segítség, amely jelentősen leegyszerűsíti a feladatot.

Elengedhetetlen eszközök kutya vagy macska tartásához

Hazánkról tényleg elmondható, hogy kutya- és macskabarát, hiszen összehasonlítva más országokkal, rengeteg családban van egy vagy több házi kedvenc, függetlenül attól, hogy az az ingatlan lakás vagy ház. 

Egy kis segítség a vőlegények számára az esküvői öltöny kiválasztásához

A megfelelő öltöny kiválasztása a vőlegény számára sokszor háttérbe szorul, pedig az esküvői készülődés során legalább annyira fontos, mint az, hogy milyen színű lesz a meghívó vagy a koszorúslányok ruhája.

Különleges whiskyk a Skót Alföldről

A Skót Alföld a második legnagyobb whiskygyártó régió. Érdemes megismerni néhány érdekességet vele kapcsolatban, és megkóstolni néhány különleges italát.

Erre a termékre szükséged lehet a hálószobában

Léteznek olyan termékek, amelyek arra hivatottak, hogy a hálószobában töltött perceket még édesebbé tegyék. Ezek nemcsak a hangulat fokozásáról gondoskodnak, hanem megóvhatnak minket diszkomfortos élményektől, esetlegesen kellemetlen sérülésektől. 

Hogyan történik a tetőfedés? Mire kell figyelni?

Azzal valószínűleg nem mondunk újdonságot, hogy a tető az egyik legfontosabb része minden épületnek.

Sérült gyerekekre hivatkozva, kamupapírokkal gyűjtött adományokat két romániai férfi

Kaposváron 20 ezer, Siófokon valamivel több, mint ötezer forintot csaltak ki a jószándékú járókelőktől egy óra alatt, ám a rendőrök hamar elfogták őket.