Megyenapi kitüntetések és távolmaradók

2020-01-08 15:49 | #Kaposvár #Politika

A Fidesz országgyűlési képviselői nem jelentek meg a Megyenapon, csak Gelencsér Attila volt ott, aki beszédet is mondott. A díszvendég Varga László püspök volt.

A somogyi megyecímer adományozásának 522. évfordulóján a megyenapi közgyűlésen kitüntetéseket is átadtak a kaposvári megyeházán. Az ünneplő közönségben feltűnt, hogy több volt az ellenzéki parlamenti képviselő, mint a kormánypárti. Utóbbiak közül Gelencsér Attila ott volt, beszédet is mondott, ellenben nem volt ott Móring József Attila, Szászfalvi László, Witzmann Mihály…

Fotó: Kling Márk

A 2020-as kitüntetettek:

A Somogy Megyei Közgyűlés Pro Comitatu Somogy kitüntetést adományozott Hajas Bélának, a marcali Hidas Frigyes Zeneiskola igazgatójának. Somogy Polgáraiért Díjban részesült: Ambrus Miklósné, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház bér-és munkaügyi osztályának vezetője, Czeferner Józsefné, Nagybajom volt polgármestere, Fodor János, a Siófoki Kézilabda és Tenisz Club Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Gadányi Pál, tótújfalui dudakészítő, Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara volt somogyi elnöke, Hafuzi Avnija, az Albán Köztársaság tiszteletbeli konzulja, Horváth Lajosné Rádics Márta, marcali pedagógus és helytörténeti kutató, Mester József kaposszerdahelyi népművelő, Sinka Szilvia Krisztina, a Kaposvári Tankerület főosztályvezetője, valamint Szakály Sándor törökkoppányi származású történész, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója.

Fotó: Kling Márk

 

Forrás: delipart.com

Borítókép: Kling Márk