VIDEÓ - Lelőtték az ukrán utasszállítót. 26 gyerek volt a fedélzeten

2020-01-10 12:28 | #Kitekintés #Videó

Bizonyítékok kerültek napvilágra arra vonatkozóan, hogy az ukrán személyszállító repülőgép katasztrófáját - az előzetes hírek és iráni hivatalos jelentések ellenére – rakéta-találat okozta!

Egy hitelesnek minősített videón az látható, amint a felszállás után nem sokkal egy rakéta eltalálja az ukrán gépet, de az akkor még nem robbant fel. Vissza tudott fordulni a reptér felé, ahol aztán lángolva becsapódott a földbe és felrobbant. 

Videó linkje: https://www.youtube.com/watch?v=M7r4VMTM2GE

Képtalálat a következőre: „ukrainian plane crash”
mecleans.ca

Az iráni polgári repülési hatóság vezetője továbbra is azt állítja, hogy meggyőződése szerint a gépet nem érte rakéta-találat.

Képtalálat a következőre: „ukrainian plane crash”
nytimes.com

Mint ismeretes, a tragédia nem sokkal azt követően történt, hogy az iráni hadsereg ballisztikus rakétákat lőtt ki az iraki amerikai támaszpontokra. Az iráni légvédelem tévesen egy amerikai vadászgépnek nézhette az utasszállítót és ezért indított ellene támadást.

Képtalálat a következőre: „ukrainian plane crash”
cnbc.com

Amerikai hírszerzési források megerősítették, hogy infravörös tartományban működő műholdas rendszereik észlelték két iráni légvédelmi rakéta indítását, majd a találatot követő robbanást.

Képtalálat a következőre: „ukrainian plane crash”
kwtx.com

A nyomozást az iráni hatóságok megindították, de a kiéleződött helyzetre való tekintettel a repülőgép fekete dobozait nem hajlandóak átadni sem a gépet gyártó Boeing-nek, sem az amerikai hatóságoknak. 

 

Forrás: CBSNEWS, The Guardian

Borítókép: cbs64.com