Tűz az idősek otthonában – 6 halott!

2020-01-14 11:34 | #Kitekintés

A horvát hatóságok jelentése szerint tűz pusztított egy észak horvátországi idősek otthonában, legalább hatan meghaltak.

A lángok hajnali öt órakor csaptak fel egy magán idősek otthonában Andrasevic településen, Zágrábtól 30 kilométerre. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van a tűz okának felderítésére.

Andrej Plenković horvát miniszterelnök megérkezett a helyszínre és elmondta: „Az első információk szerint sajnos hatan meghaltak. Jelenleg nem áll rendelkezésünkre ennél több információ, meg kell várnunk, hogy a hatóságok befejezzék a munkájukat”. A horvát sajtó szerint a tűz egy faszerkezetes házban tört ki, közel a főépülethez. A tűz kitörésekor 20 ember tartózkodott a helyszínen.

A fotók és videofelvételek tanúsága alapján az épület teljesen leégett, már csak a külső téglafalak és néhány tetőgerenda áll. A közelben álló, lényegesen nagyobb főépület sértetlen maradt.

A videót itt érheti el:

https://abcnews.go.com/US/video/news-headlines-today-jan-13-2020-63806889

A rendőrség elmondta, a tüzet gyorsan eloltották, de egy ideig várniuk kellett az elszenesedett épületbe történő behatolással, mielőtt elkezdhették a nyomozást.

apnews.com

 

apnews.com

Forrás: abcnews.com

Borítókép: apnews.com