Közmeghallgatás: Szita viccet csinált a balesetveszélyes hintából

2020-01-18 13:15 | #Kaposvár #Politika

Egy anyuka jelezte, hogy balesetveszélyesen mozog a hinta, Szita Károly viccet csinált belőle.

A közmeghallgatás mélypontjaként értékelhető az a jelenet, mikor egy anyuka jelezte, hogy a Corvin téren balesetveszélyesen mozog a most felújított hinta, amire Szita Károly polgármester nevetve közbevágott, hogy: „persze, hogy mozog, hiszen hinta!”. Erre az érdeklődők mellé odavezényelt szimpatizánsi kör hangosan felnevetett, akik között olyan közéleti nagyságok, mint Gáspár András, a kaposvári Fidesz alelnöke, is helyet foglalt. Miután kinevették az anyukát a polgármester azért megnyugtatta, hogy meg fogják nézni. 

Corvina téri hinta

Egy másik anyuka felvetette, hogy Kaposfüredre is jó lenne egy játszótér, mire a polgármester azt mondta, hogy már van, használják azt. Az anyuka megjegyezte, hogy mindegyik használhatatlan és az iskolában lévő játszótérre nem engedik be őket. A polgármester ígéretet tett, hogy be fogják őket engedni az iskolába.

A toponáriak megköszönték a bankautomatát a polgármesternek. Az ATM-et Miháldinecz Gábor, korábbi önkormányzati képviselő, javasolta, aki a Pszp-s Szöllősi Istvánné miatt nem tudta megnyerni a toponári körzetet. Miután Miháldinecz, a toponáriakkal együtt, évekig szorgalmazta a bankautomata létesítését, a Fidesz csak a választások előtt érezte fontosnak a problémát. Látva, hogy Miháldinecznek komoly esélye van a körzet megnyerésére, gyorsan megcsinálták. A Fidesz nem tévedett, ha a Pszp-s Szöllősi Istvánné nem indul ellene megnyerte volna a körzetet. 

Miháldinecz Gábor korábbi önkormányzati képviselő

Répáspusztán továbbra sem lesz normális buszjárat, internet és vezetékes gáz, de a 2 buszmegállóból legalább egy elkészült, igaz nem oda, ahova szerették volna az ott lakók.

Másik kardinális problémafelvetés a tüskevári sorompóhoz telepített közlekedési lámpa okozta forgalmi dugó. A reggeli és délutáni csúcsforgalomban annyira feltorlódik a kocsisor a Jutai úton, hogy képtelenség a mellékutcákból kihajtani. A polgármester hitetlenkedve fogadta a problémát és bizonygatta, hogy ő ki tudna kanyarodni. Ezzel meg is „oldódott” a probléma.

Szó esett még a klasszikus problémának számító szentjakabi illegális szemétlerakásról, amit hosszú évek óta nem tud megoldani az önkormányzat. 

A polgármester bevezető beszédében elbüszkélkedett a sok fejlesztéssel és beruházással, ami a városban megvalósult. A minőségről egy szót sem ejtett, ami érthető, hiszen a hírek szerint a Toldi iskola továbbra is beázik, az uszoda úgyszintén, sőt a medencéje pedig ereszt. 

Toldi iskola

A távfűtés korszerűsítését úgy csinálták meg, hogy egy áramszünet simán megbénította a fűtés és melegvíz szolgáltatást egy teljes napra. Elkészült a sportcsarnok beköszönőfala is egy családiház árából (23,66 millió forint), ami óriási botrányt okozott városszerte. Szó volt az intermodális csomópont építése kapcsán okozott közlekedési káoszról is, amit Szita Károly szerint át kell vészelni, hiszen, ha elkészül akkor jobb lesz. 

beköszönőfal/nepszava.hu

A kaposváriaknak viszont valóban tetszenek a játszóterek, az okospark, a színház, és az R67-es gyorsút is nagyon kellett már a városnak. Szita Károly elmondta még, hogy az egyetemen villamosmérnök képzés indul majd, és a desedai kemping felújítása is megkezdődik. A polgármester tájékoztatott arról is, hogy évről évre nő a születések és a házasságkötések száma, illetve az önkormányzat elindít egy átfogó családtámogatási rendszert. 

okospark

kpsvr