Tüntetés lesz hétvégén az 5G ellen

2020-01-23 08:34 | #Zöld

2020. január 25-én a világ több országában és városában is megmozdulást szerveznek, melynek célja az 5G technológia káros hatásaira való figyelemfelhívás, emellett a kompetens döntési szervekkel való tárgyalások kezdeményezése. Idehaza Győrben és Budapesten szerveznek hasonló megmozdulásokat civilek.

Az eseményhez csatlakozó városok száma napról napra nő, céljuk pedig az, hogy megállítsák a több millió 5G antenna építését a Földön, valamint az 50.000 műhold kihelyezését a világűrbe – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. A mikrohullámú technológiák sugárzása ugyanis az elmúlt két évtizedben folyamatosan növekszik, ez pedig egyre inkább fenyegeti az ember- és állatvilágot is.

202 országból 4.800 kutató, 2.800 orvos, 770 méhész, 2.000 környezetvédelmi szervezet és 180.000 magánszemély írta alá a felhívást, amely arra szólítja fel a világ országainak kormányait, hogy mielőbb szüntessék be az 5G hálózatok kiépítését.

AZ 5G BEVETÉSE EMBEREKEN ÉS A KÖRNYEZETEN VALÓ KÍSÉRLETEZÉSNEK MINŐSÜL, AMELYET A NEMZETKÖZI TÖRVÉNY BŰNCSELEKMÉNYKÉNT TART SZÁMON

– áll a közleményben.

Mobile, 5G, Windräder, Chemtrails, Fák, Éghajlat
pixabay.com

A WHO Nemzetközi Rákkutató Ügynöksége (IARC) 2011-ben arra a következtetésre jutott, hogy a 30 kHz – 300 GHz közötti frekvenciájú RF (rádiófrekvenciás) sugárzás lehetséges rákkeltő hatással van az emberekre.

A mobiltelefonhasználat és az agyrák kockázatával kapcsolatos tanulmányok azt mutatják, hogy az RF sugárzás bizonyítottan rákkeltő az emberekre és ezentúl „1-es osztályú rákkeltő” anyagok osztályába kellene sorolni a dohányfüsttel és az azbeszttel együtt.

A megmozdulás célja a tárgyalások megszervezése többek között az Európai Unió-val, az Egyesült Nemzetek Szövetségével (ENSZ), és az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) is.

Forrás: jovotv.hu

Borítókép: pixabay.com