VIDEÓ - Így mérgezik a kaposváriakat

2020-02-02 23:53 | #Kaposvár #Zöld #Videó

A volt Tanép-telepen szinte hetente égetnek valamilyen műanyag, vagy gumihulladékot. A mérgező füst beteríti a 48-as Ifjúság útja-Kanizsai utca-Béke utca-Füredi utca egy részét. Több ezer embert mérgeznek folyamatosan.

Vasárnap este ismét illegális égetés zajlott a volt Tanép-telep végén. 2016 óta folyamatosan jelentik a környék lakói a rendőrségen, illetve a tűzoltóságon, hogy időnként óriási füsttel járó égetés zajlik a területen. A mérgező füstöt több ezer embert lélegzi be. Az itt élők hiába tesznek bejelentést, soha nem történik semmi. 

Információink szerint egy magánterületen folyik az illegális hulladékégetés. Külföldről behozott háztartási gépekből kiszedett műanyag és gumihulladékot tüntetik el az égetéssel. A súlyosan rákkeltő füstöt a lakott területre fújja a szél, amit a lakók belélegeznek. 

A vasárnapi égetés alkalmával szintén kivonultak a tűzoltók, de mire kiértek, a tettesek gyorsan eloltották a tüzet, már csak az égett műanyag szagát lehetett érezni. Évek óta ez a „játék” megy, de sem a városvezetés, sem a hatóságok nem tudták még felszámolni ezt a tevékenységet.

 

 

 

 

 

 

kpsvr