Tahó parkolás nyertese a rendőrségnél

2020-02-08 18:50 | #Kaposvár

Tahó parkolás sorozatunkban egy rendszeresen visszatérő autóst mutatunk be. Ő még hétvégén is inkább itt hagyja az autóját, amikor tőle pár méterre az utcán is számtalan üres és ingyenes parkolóhely áll rendelkezésre!

 

De sajnos nem csak az ő kedvenc parkolóhelye a Takáts Gyula téren (korábban Gábor Andor tér) lévő park és játszótér. Itt a Hunyadi utca felől már a fű is kipusztult a rendszeres tilosban parkolóktól és teszik ezt ráadásul a Városi Rendőrkapitányság közvetlen szomszédságában. Tehetik, mert a lakossági bejelentést követő rendőri intézkedés ilyen esetekben csak annyiból áll, hogy felkérik az autóst a távozásra. 

A környék lakói hiába tiltakoztak számtalanszor, kénytelenek tűrni, hogy a gátlástalan autósok tönkreteszik a zöldterületet és akadályozzák a parkon áthaladó gyalogosforgalmat.
Az egyik megoldás nyilván a tüneti kezelés, vagyis a hatékonyabb, rendszeres és proaktív rendőri fellépés lehetne. De ennél is hasznosabb lenne, ha az illetékesek kihelyeznének néhány oszlopot vagy betonakadályt, ami fizikailag megakadályozná a park területére történő behajtást.

 

kpsvr