Újabb közellenség a láthatáron?

2020-02-13 15:46 | #Kaposvár

Látványosan halad a tervezett északi ipari park területének előkészítése. Viszont ahogy halad előre a beruházás, úgy jön elő a hallgatás fala mögül, a tervezett biomassza fűtőmű kérdés. 

Meggyes József írása:

Nekem, vannak ezzel gondjaim. Megértem az ellenérzést is, de azért az nem szerencsés, ha az ellenzők biomassza erőművekről készített tanulmányokkal próbálják meg igazolni az ellenérzésüket egy fűtőművel szemben. Van különbség. Ez a kisebb hiba, van nagyobb is. A nagyobb hibának a téma felvezetését tartom! 

Az, hogy egy frissen alakult politikai szervezet (Élhető Kaposvárért Mozgalom) első témája egy olyan kérdőív kibocsájtása ebben a kérdéskörben ami ....., hogy is fogalmazzak udvariasan? Eh! Nem leszek udvarias! Az a kérdőív, felveszi a versenyt bármelyik nemzeti konzultációs kérdőívvel! Gyalázatosan manipulatív. Gyakorlatilag az öt kérdés első négye, tényként közöl feltételezést, ezzel felkínálva az elvárt választ is. 

Meggyes József

Nézzük a tényközléseket, nem idézetekkel. Veszélyes légköri szennyezés (1.), tarvágások a zselici erdőkben (2.), szemétégetés (3.), szárított fekália égetése (4.). Engem főleg a két utóbbi taglózott le. Honnét a francból ez az "információ"?

Nos a helyzet az, engem ezzel a módszerrel (NER módszer) nem fognak tudni arról meggyőzni, hogy a fűtőmű veszélyes és szükségtelen.

Ez a tempó, ez ... Volt már ez a kérdés terítéken az önkormányzati választáskor is, de akkor sem  hozott nagy sikert, pedig akkor nem kísérte ilyen csúf mellékszál.
Óva intenék az emberek felesleges hergelésétől, manipulálásától. Abból van elég!

Az eredeti írás itt olvasható: 

https://tukorrokut.blogspot.com/2020/02/ujabb-kozellenseg-biomassza-lathataron.html?fbclid=IwAR0wGFvf2r1uxLfv57C0aOMUEpqsfD_6VY5YgHAU5JLn9kdQbbfpNpQR3YM