Cseh: aki nem a Fidesz ellen küzd, annál komoly bajok vannak!

2020-02-16 08:18 | #Kaposvár #Politika

Cseh Katalin, a Momentum EP képviselője, Kaposváron tartott fórumot, ahol megjegyezte, akinek nem a Fidesz leváltása a legfőbb célja, annál komoly bajok vannak.

Cseh Katalin nem is sejtette, hogy a legjobb helyen mondja el ezeket a szavakat. A sorok között ugyanis ott ült az Együtt korábbi politikusa, jelenleg a Pszp házibloggere. A Pszp az önkormányzati választáson nem volt hajlandó érdemi tárgyalásokat folytatni az együttműködésről, és a Pszp blogjaként működő Kapos-t a választási kampányban 23 lejárató cikket írt az összefogásról. Huszka Imre, aki korábban az Együtt képviselőjelöltje volt, azóta is hatalmas személyes gyűlölettel küzd Horváth Ákos ellen, illetve Fejes István és Felder Frigyes is a főellenségek között vannak, de nekiment már a momentumos Bereczki Dávidnak, a dk-s Kováts Imrének, az Mszp-s Árok Kornélnak ha érdekei úgy kívánták. A momentumos EP képviselő ezzel szemben inkább arra buzdított mindenkit, hogy először a Fideszt kellene legyőzni közösen, a vitás kérdéseket pedig meg lehet beszélni utána is.

Cseh Katalin elismerően beszélt az összefogás és Horváth Ákos polgármester-jelölt által elért eredményekről is. Megjegyezte, hogy még soha nem sikerült ennyire megszorongatni Szita Károlyt. Annyi pontosítással igaz ez a megállapítás, hogy a 94-es választást kivéve nem volt ilyen rossz eredménye Szitának. Horváth Ákos egyébként jelen volt a rendezvényen.

Az EP képviselő a 2022-es választás kapcsán még elmondta, mindenhol egy közös jelöltet kell indítani a Fidesz ellen, mert csak így lehet legyőzni Orbán Viktort és a Fidesz-KDNP-t.

A fórumon szóba került még a Nemzeti Alaptanterv és az oktatási rendszer, mely nem a kreativitást, hanem a lexikális ismeretek magolását helyezi előtérbe. Cseh Katalin arról is beszélt, nagyon fontosnak tartja, hogy a brüsszeli forrásokhoz a városok közvetlenül is tudjanak pályázni. 

 

kpsvr

Borítókép: mandiner.hu