Tovább rombolunk, vagy építünk is végre?

2020-02-17 23:05 | #Kaposvár #Politika

Országos hír lett, és helyben is elég sok említést generált a történés, hogy az ellenzéki pártok kiléptek a Kaposváriakért Egyesületből és ezzel megszűnt az összefogás. Ismerősöm fogalmazta meg igen jól és tette fel a kérdést: akkor ez most kinek a győzelme? 

Meggyes József írása

Tényleg! Kié? Most már csak arra volnék kíváncsi, hogy ez a jövőre nézvén kinek győzelem? Ha csak a legutóbbi történést, a dunaújvárosi időközi eredményét nézem, ahol az összefogásban jeleskedők felsorolása ugyanaz mint a Kaposváron ... felmerül a kérdés. Hogyan tovább, Kikkel? Hogyan legközelebb, két év múlva? Kikkel? Kaposváron van egy a Fidesz - ellenzék - ellenzék ellenzéke tengely? Úgy tűnik, elmarad itt minden normális párbeszéd, szembenézés, elemzés és a tanulságok együttes levonása. Itt csak a mutogatás maradt, az elhatárolódás, a kihátrálás, a bűnbaknak kikiáltás a feszültségek szítása és ellenségképzés a táboron (ellenzék) belül. Nevetséges lett az egész. Kiábrándító.

Ezt tényleg el lehet hinni, tényleg ennyivel le lehet zárni, hogy itt mindenért egy-két ember a felelős, minden szálat ők tartottak kézben és mindenkit ők mozgattak? Tán rajtuk kívül más ott sem volt? Akkor hol voltak? Ugyan már! Beleálltak, alapítottak, aláírtak, tették amit tettek s tették amit nem, akár bólintottak, akár hallgattak, de a döntéseket is együtt hozták.

Az írás itt olvasható teljes terjedelmében:

https://tukorrokut.blogspot.com/2020/02/tovabb-rombolunk-vagy-epitunk-is-vegre.html?fbclid=IwAR0S1N1cmjiJhtvG5qJsGuyfpB1TKSvcZPwAlpo1XiQq6jRdZ0ikAG_it-0