Koronavírus: a táncsicsos diákok Észak-Olaszországba mentek síelni

2020-02-26 22:04 | #Kaposvár

Annak ellenére, hogy a koronavírus felütötte a fejét Észak-Olaszországban, mégis elmentek a térségbe síelni a kaposvári iskola diákjai.

Aggódnak a szülők, hogy a kint tartózkodó diákok nehogy megfertőződjenek és hazatérve az iskolákban terjedjen tovább a koronavírus. Információink szerint táncsicsos és munkácsys diákok vannak a sítáborban, amit Falcade településre szerveztek. Ez ugyan 270 kilóméterre van a fertőzés gócpontjától Lombardiától, de a szülők attól félnek, hogy nyilvános helyeken, benzinkutakon útközben is bárhol érintkezhetnek fertőzött emberekkel. 

Úgy tudjuk, hogy a Honvéd iskolából szerdán 3 diákot is hazaküldtek, mert Velencében jártak a hétvégén. A szülők nyugodtabbak lennének, ha a hazatérők nem mennének egyből iskolába, hiszen a lappangási idő két hét.

A tankerület közleményt adott ki a teendőkkel kapcsolatban:

 

  1. "Abban az esetben, ha az Ön által vezetett köznevelési intézmények (feladatellátási helyek) valamelyikéből tanulócsoport Észak-Olaszországban tartózkodik, és az út során a hatósági intézkedéssel lezárt településeken is járt tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából, úgy kérjük, hogy a hazajövetelt megelőzően azonnal értesítse a tankerületi igazgatót, aki a további intézkedéseket megteszi.
  2. Amennyiben az Ön által vezetett köznevelési intézmények valamelyikéből (feladatellátási helyekről) tanulócsoport, vagy egyéni utazás céljából tanuló Észak-Olaszországban, a hatósági intézkedéssel lezárt településeken tartózkodott tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából és már visszaérkezett, úgy kérjük, hogy a szülőket a következőkről tájékoztassák:

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében arra kérnek minden szülőt, hogy a fent említett terület elhagyásától számított tizennégy napig a gyermekük egészségi állapotát fokozott figyelemmel kísérjék.

Amennyiben a gyermekük ez idő alatt belázasodna, hívják fel a háziorvost és a kapott instrukciókat tartsák be."

kpsvr

Borítókép: csanády