Döbbenet: háromszoros díjat kérne a Virágfürdő a vízisport egyesületektől

2020-03-02 01:32 | #Kaposvár

Értesüléseink szerint a Virágfürdő vezetősége háromszoros uszodahasználati díjat kérne a vízisport egyesületektől 2020-ban. Az egyesületek képtelenek ekkora összeget kigazdálkodni, a gyerekek járhatnak a legrosszabbul.

Egyelőre rejtély, hogy miért kér a Virágfürdő háromszoros uszodahasználati díjat az érintett vízisport egyesületektől. Azokról az egyesületekről van szó, melyek sorra szállítják Kaposvárnak az országos és nemzetközi elismeréseket. 

Úgy látszik, a legegészségesebb város címre hajtó Kaposvár úgy kezdheti a 2020-as évet, hogy a megszűnés szélére sodorhat hat vízisport egyesületet. Olyan egyesületeket, ahol kiváló szakmai munka folyik, mely a hazai és nemzetközi eredményekből is látszik. 

A szülők és edzők értetlenül állnak az eset előtt. Egy biztos, a legrosszabbul a gyerekek fognak járni.

A Virágfürdő működését jól ismerő forrásaink szerint az új uszoda működési költségei okozhatják a gondot a Virágfürdőben. A költségek annyira elszállhattak, hogy ilyen drasztikus eszközökhöz kell nyúlni. Ezt támasztja alá az egyik úszóedző Facebook posztja, melyről a KPSVR is beszámolt. Leírta, hogy a régi 50 méteres medence használatát mindössze napi három órára korlátozták, vélhetően a költségcsökkentés miatt. Az új nyitva tartás hétköznapokon 14:00-17:00-ig lesz.

Nem érhető el leírás a fényképhez.
facebook

Az uszoda vezetőségének elküldtük az üggyel kapcsolatos kérdéseinket. Amint válaszolnak frissítjük a cikket.

kpsvr