Média genyák (az áldozatoknak nincs joga)

2020-03-05 21:41 | #blog

A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt K. Csenge feltételezett gyilkosának tárgyalásán, az áldozat édesanyjáról készült felvételek kapcsán született az írás.

Meggyes József írása

Hogy is van az, hogy a bűnösnek van személyiségi joga, a bűnös maradhat arctalan, az áldozaton meg rúgtok még egyet? Tőle is kérdeztétek, hogy hozzájárul-e? Mikor minden anyai fájdalma, minden vesztesége az arcára ül, elméje bomlik a lelke kínjától, üvölt és folyik arcán a fájdalma könnye, hát ti beletoljátok a képébe a kamerát és világgá sugározzátok! 

Én mindent megértek. Megértem, hogy nyílt a tárgyalás, hogy sajtó nyilvános, hogy be kell róla számolni, hogy kiemelt hír, hogy ... mindent megértek. Ezt az egyet nem! Szinte az egész ország ismeri Csengét és szörnyű halálát. Most, hogy ítélet született, most lett igazán ismert, most lett igazán hír. Most az ítélettel. Ezt is megértem, ennek az ítéletnek tényleg van hírértéke. De azt, ahogy a szenzációvadászok a szerencsétlen áldozat anyját kivetítették, azt nem értem meg. Az áldozatoknak nincs joga? Ők csak egy hír?

Az írást itt tudja teljes terjedelmében elolvasni:

https://tukorrokut.blogspot.com/2020/03/media-genyak-az-aldozatoknak-nincs-joga.html?fbclid=IwAR05tFE3TJdxSX5g1uJ32fx2Aj0EjhKt3IfNgFOFe_qDYCxpEuopyuGgPK4

Borítókép: pixabay.com